Meseria de contabil – reintoarcerea din vacanta

De mâine ne întoarcem la birou. Yeeey! (just jokin’).

Ca în fiecare an, ne începem activitatea contabila într-o mare nebuloasă. Plecăm în vacanța de iarnă știind că se aplică anumite reguli și o anumită legislație pentru a ne întoarce să aplicăm la fiecare început de an reguli schimbate la 180 de grade, principii opuse celor cu care am defilat până atunci.

Nici anul acesta nu face excepție, 2013 debutând în forță cu o mare schimbare a principiului de evidențiere și colectare a TVA. Chiar dacă sună simplu, noua găselniță va da peste cap întreaga evidență contabilă, nu numai cea legată de TVA. Contabilitatea analitică a tuturor facturilor primite și emise, a plăților și a încasărilor va fi de acum încolo decisivă pentru partea fiscală. Cash flow-ul firmei va fi complet regândit, rapoartele contabile substanțial modificate. Timpul de reacție, viteza de adaptare a contribuabililor este mică spre zero. Anticipez un pic de haos. Dar haosul, de mulți ani încoace parte din viața noastră a tuturor. Vom supraviețui.

Cum spuneam, de mâine ne întoarcem la birou. Yeeey!

Comments

  1. Se pare ca in sfarsit ma ascultasi si scrisasi de meseria ta. Cred ca ai avea succes daca ai scrie mai mult despre contabilitate.

    La multi ani inca o data 🙂

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.