Sunt Luiza Daneliuc

Visez cu ochii deschisi la urmatoarea escapada in afara tarii, pe care de fiecare data mi-o inchipui definitiva. In restul timpului, contabilizez visuri si caut casute in colturi de lume linistite si cat mai pustii. Planuiesc ca la batranete sa-mi scriu memoriile.

In viata de zi cu zi sunt expert contabil si detin firma de contabilitate Smart Tax Advisors. Desi firma a fost infiintata in 2010, ca un rebranding, activam pe piata de aproape 20 de ani, eu lucrand inca din liceu.

Am experimentat conceptul de corporatie si nu mi-a placut, asa ca mi-am propus ca firma mea sa fie ca un mic magazin pe care il gasim pe o strada laturalnica din secolul trecut. Isi pastreaza inca reclama veche de 100 de ani si politele din lemn masiv. Acolo gasesti cele mai bune lucruri din oras, pe care ti le vinde un domn care detine magazinul, care asta a facut toata viata si care isi cunoaste si iubeste meseria ca pe ochii din cap.

Nu si-ar dori sa schimbe locul cu nimeni si nimic in lumea asta. A avut numeroase propuneri de a-si populariza afacerea sau a incheia parteneriate cu lanturi mari de magazine. Le-a refuzat pe toate fara sa clipeasca. A vrut sa ramana mereu un mic magazin obscur pe o strada laturalnica, mereu aproape de clientii lui, care i-au ramas fideli peste ani.


Professional Bio

La Smart Tax Advisors, impreuna cu echipa mea, incercam sa aratam clientilor fata umana a contabilitatii. Lucram cu multi artisti si ONG-uri, ceea ce ne-a facut sa dezvoltam un limbaj simplu pentru termeni complicati si o rabdare sporita cand tratam cu ANAF-ul.

Din 2012 scriu pe blogul meu personal articole contabile si fiscale, atacand probleme spinoase si putin discutate, neajunsuri ale profesiei, sau din contra, motive pentru care cineva ar vrea sa aleaga acesta meserie. Mai scriu articole despre evenimentele culturale din Bucuresti, impresii despre calatoriile personale si interviuri si ganduri cu si despre oamenii frumosi pe care ii intalnesc.

Colaborez in paralel si cu alte publicatii care imi solicita articole pe diverse teme. Colaborarile sunt atat punctuale, de exemplu cum a fost cea cu Buna Dimineata, Bucuresti! pentru care am scris o serie de articole si Drungli Blog pentru care am scris Discover the hidden beauty of Bucharest sau Sibiu – the less known Capital of Culture cat si de lunga durata, cum de exemplu este cea cu AvocatNet si SmartBill.

Din august 2017 activez si pe Youtube unde poti gasi lucruri contabilicesti explicate intr-un limbaj simplu. Please subscribe!

Yes, I am an accountant but I use my powers to do GOOD!