Luiza Daneliuc – contabilitate online

În zodia Capricornului

saturnTe-am visat în bucătăria mică și dreptunghiulară din apartamentul tău, din alt oraș, nu știu exact din care. Stăteam amândoi minunându-ne unul de altul, că existăm împreună acolo. Eu făceam o cafea, iar tu te uitai cu o drăgălășenie, pe care nu știu de unde și până unde mi-am imaginat c-ai avea-o, pentru că pe tine te-am văzut doar în poze. Probabil asta vine din faptul că mie îmi place să îmi imaginez lucruri în oameni, lucruri care nu există. Nu-mi place să-i văd pentru cine sunt ei de fapt, ar fi prea plictisitori. Și-atunci îi îmbunătățesc cu calități, bune sau rele, după placul și nevoile mele.

Stăteam cu frică să nu spun ceva greșit pentru că tu te enervezi la fiecare cuvânt. Trebuie să fii de-a dreptul geniu ca să îți permiți să ai o conversație cu tine, tu fiind genul de persoană care taxează orice greșeală: de logică, de gramatică, de comportament. În parte femeie, în parte fan, pentru că am descoperit că te admir pentru că tu chiar nu faci așa multe greșeli, nici de gramatică și nici de logică, nu știam cum să te abordez. Tăceam, învârtind în cafea.

Din când în când tu păreai să îți dai seama de lucru ăsta și mă luai în brațe drăgăstos încercând să mă reconfortezi dar nu în totalitate deoarece bănuiesc că îți plăcea admirația mea nemărginită venita probabil, din necunoaștere. Misterul trebuia păstrat.

Și totuși în puținele clipe de tandrețe pe care nu ti le puteai înfrâna, te purtai ca un om normal, afectuos, foarte departe de bestia pe care tu însuți o pictezi în public.

Într-un final tu ai plecat din bucătărioara ta mică și dreptunghiulară pentru că aveai treabă și e normal, ești un om ocupat, toată lumea vrea ceva de la tine. Eu am stat un pic pe gânduri și apoi, într-un impuls caracteristic femeilor, am purces în căutarea ta. Nu știam exact unde să te caut dar știam că dacă reușesc să mă urc în trenul din fața mea, el mă va duce la tine. Erau doar patru stații, dar mi-erau necunoscute, și nici direcția în care trebuia să iau trenul nu era clară. Nici bilet nu aveam. Și-atunci m-am gândit că puteai să-mi lași bani de bilet dar nu mi-ai lăsat și asta spune tot.

Si-apoi m-am trezit. Cu febră, cu durere de cap. Cu amintirea unui vis aiurea, absurd. Al doilea. Te-am mai visat odată demult, și-atunci chiar nu te-am băgat în seama, nu te-am întrebat ce cauți  tu în visul meu, te-am ignorant, te-am șters din memorie fără regret, fără întrebări, ca pe o amintire închipuită.

Dar vad că tot insiști să te afli aici, poate vrei să-mi spui să nu iau trenul ăla, sau poate vrei doar să-mi faci cadou o evadare din cotidian. O fi de la Lună care se află în zodia capricornului momentan sau o fi, pur și simplu, de la febră.

Exit mobile version