Luiza Daneliuc – contabilitate online

Ziua Limbii Romane

Vacanta si vara sunt pe sfarsite, ne pregatim de toamna, de proiecte noi, de schimbari in Codul Fiscal si de alegeri de tot felul. Cum chestiile astea suna toate asa serios, tare m-am bucurat cand, in ultima zi de vacanta am primit un mail ce avea sa imi prelungeasca starea de bine si dupa intoarcerea din Rai.

In ultima zi de vacanta cum va ziceam, stateam tolanita pe chase-longue uitandu-ma la bucatica de cer ce se itea dintre copacii de un verde ireal. Terminasem lecturile de vacanta, printre care si ultima carte a lui Kate Morton – The secret keeper. Ma gandeam ca ori de cate ori o citesc pe femeia asta imi vine chef sa scriu ceva mai lung decat o postare pe blog. Cum stateam eu acolo si contemplam ideea unui viitor manuscris, ma loveste inevitabil depresia unui sfarsit idilic de vacanta, de vara si in fine, un sfarsit… de ceva. Nu stiu exact de ce, dar ideea ca vacanta asta va fi totodata sfarsitul si inceputul unei ere, ca atunci cand peste ani ma voi uita inapoi, ea va reprezenta o piatra de hotar a unui nou drum, m-a urmarit inca de dinainte ca ea sa inceapa.

Cand depresia loveste ce poti face altceva decat sa te concentrezi pe lucrurile frumoase din viata ta, iar daca nu ai, sa le inventezi. Deci se explica perfect motivul pentru care mult m-am mai bucurat ca vacanta mea se incheie frumos cu weekend-ul in care, la Bucuresti si in toata tara de altfel,  se sarbatoreste pentru al doilea an consecutiv, Ziua Limbii Romane prin diverse manifestari culturale si artistice.

Eu am ales sa particip la evenimentul organizat la Ateneul Roman, pentru ca imi plac concertele simfonice, imi place cladirea aceea impozanta si pentru ca, nu-i asa, trebuie sa ma obisnuiesc cat mai repede cu noile imprejurimi ale apartamentului unde, cu putin noroc pana anul viitor de ziua mea, ma voi muta.

Datele despre concertul de duminica le gasiti mai jos.

Panorama interioara a Salii Mari a Ateneului Roman

Duminică, 31 august 2014, începând cu ora 19,  Sala Mare a Ateneul Român va găzdui spectacolul organizat de UNIMIR, cu sprijinul Excelenței Sale, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar, Înalt Reprezentant Permanent al Republicii Moldova  în România Doamna Iuliana Gorea-Costin.

Pe scena Ateneului Român vor evolua actori, muzicieni și cineaști de înaltă ținută: Eugen Doga, Miltiade Nenoiu, Eusebiu Ștefănescu, Corneliu Leu, Radu Cârneci, Ion Crețeanu, Ana Cebotari, Adina Cocargeanu, Mihai Velniciuc, Fang Shuang, Mihaela Mitrofan și Smaranda Ilea.

Ilustrul compozitor Eugen Doga, distins la Moscova cu titlul de Artist al Poporului și în SUA cu Medalia “Omul secolului XX”, va primii din partea Președintelui UNIMIR, Miltiade Nenoiu, Medalia și Diploma de Membru de Onoare al Muzicienilor Interpreți din România.

Intrarea este libera!

Exit mobile version