Zilele Biz – Sa vorbim despre romani

Ziua de Media & Marketing din cadrul Zilelor Biz este cea mai asteptata zi si reuneste toti specialistii de renume din tara si nu numai.

Domnul Vintila Mihailescu, antropolog ne spune : “Dupa cum vedeti sunt singurul de nicaieri, nu vin din partea unei firme si nu sunt din breasla. Sunt antropolog.”

Nu exista incotro ne indreptam fara sa ne punem intrebarea de unde venim.

Suntem o societate post-taraneasca, cea mai mare societate taraneasca din Europa. Suntem societatea cu cele mai mari constraste in distribuirea averii si proprietatii. Nu suntem nici tarani,  nici muncitori, ci un fel de struto-camila buni la toate.

1 ianuarie 2007 a insemnat moartea taranului, deoarece productia proprie a devenit o ilegalitate. Suntem o societate traditionala si nu istorica.

Suntem o societate ce se bazeaza pe comunicarea orala, barfa este ridicata la rang de stire.

Sa ne luam in serios ticulurile, mai ales ticul nostru verbal “mai vedem”, tradus intr-o flexibilitate exacerbata si o amanare, o taraganare a actiunii pana in ultimul moment.

Daca ar fi sa ne referim si la subiectul zilei, publicitatea, observam ca la romani publicitatea este narativa, cu povesti si nu cu mesaj.

Suntem o societate tributara, lucru ce ce se traduce intr-o relativa autonomie. Dai turcului ceva si te lasa in pace. Dupa ce tributul a disparut, a aparut spaga.

Prapastia dintre generatii este foarte adancita intre parintii pre-moderni si copiii post moderni ceea ce duce la probleme de comunicare uriase.

Nu exista politici urbane in Romania. Exista o confuzie majora intre spatiul urban si spatiul privat.

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.