Luiza Daneliuc – contabilitate online

Si zici si tu ca-ti iei o zi libera

Cateodata ma trezesc dimineata cu un chef sa NU ma duc la birou, acesta fiind poate, principalul motiv pentru care nu m-am angajat undeva. Majoritatea celor care ma cunosc cred ca nu as suporta sa am sef, dar realitatea este ca acum, dupa atatia ani de responsabilitati, mi-ar placea sa am doar o functie de executie. Cred. Problema mea cu angajatul a fost de fapt tot timpul alta, si anume ca sunt incapabila sa ma trezesc dimineata, zi de zi, pentru o perioada lunga de timp. Din cand in cand am nevoie sa dorm pana la 10 am. 

Asa ca, poate nu stiati (adica sigur nu stiati) dar exista zile (neprogramate) cand ma trezesc dimineata si simt ca pur si simplu azi n-am chef sa ma imbrac. Nu-s vreo milionara in dolari, asa ca asta nu inseamna ca nu muncesc! Muncesc de pe canapea si in pijama, mai nou purtand asta, luata din Jumbo:

Si asa se face ca muncesc mai mult cand stau acasa decat in unele zile cand chiar ma duc la birou. Ca un facut, in zilele alea apar urgentele, atunci suna telefoanele, atunci se prabuseste pamantul sau crapa serverul. Fix in ziua aia!

Analizat situatia asta cu prabusitul lumii, am ajuns la doua concluzii, care se aplica si in viata de zi cu zi, nu doar intr-un birou de contabilitate:

 

  1. Doar mi se pare ca se prabuseste lumea in jurul meu, iar in unele cazuri poate ar fi mai bine sa las situatia sa se gestioneze de la sine, if you know what I mean
  2. In fiecare zi „se prabuseste lumea”. Doar cand nu sunt acolo sa gestionez situatia, imi dau seama de asta; practic  nu inregistrez dezastrele cand sunt in mijlocul lor ci doar atunci cand privesc de pe margine si nu ma pot abtine sa nu intervin.

 

Lectia lunii februarie este ca trebuie sa ma mai relaxez un pic. Sunt prea agitata. Nu chiar fiecare virgula lipsa reprezinta un dezastru. Although… in my line of work, this is exactly how a disaster looks like! 🙂

 

Exit mobile version