Ce servicii oferim:

CONTABILITATE SRL/PFA

Core business-ul nostru este si va ramane mereu contabilitatea.  Suntem o firma boutiqueNe selectam clientii si in 99% din cazuri avem relatii ce se intind pe perioade compuse din doua cifre.

In principal lucram cu freelanceri ce activeaza pe platforme online (IT, customer support, design, marketing), cu agentii digitale, artisti (bloggeri/vloggeri) dar si cu magazine online.

Tariful pentru un SRL sau PFA la inceput de drum ce desfasoara:

– activitate de prestari servicii pe platforme online 

– inregistreaza achizitii de servicii sau bunuri din afara Romaniei

– lucreaza cu clienti din afara Romaniei 

este de 800 lei+TVA/luna pentru firmele neplatitoare de TVA in Romania (doar cu cod intracomunitar de TVA) si 1.000 lei+TVA/luna incepand din luna in care devin platitoare de TVA in Romania.

Tarifele includ si: salarizare, bilanturi interimare, bilanturile anuale. In general nu tarifam servicii separat decat in cazuri exceptionale, discutate in avans.

INTOCMIRE DECLARATII UNICE

Va ajutam cu completarea declaratiilor unice pe aceia dintre dvs., persoane fizice ce realizeaza venituri din chirii (lei si valuta), dividende, drepturi de autor, investitii la bursa, venituri din alte surse, PFA/II etc.

Documentele pe baza carora se intocmeste declaratia se trimit pe mail iar declaratia va fi transmisa catre dvs. completata si validata, gata de depunere. Tot ce trebuie sa faceti este sa o incarcati in SPV sau sa o depuneti la ghiseu (desi recomand depunerea prin SPV).

In tarif este inclusa si consultanta privind depunerea (daca nu va descurcati cu incarcarea in SPV), comunicarea detaliilor privind sumele de plata si ce reprezinta fiecare, a conturilor in care trebuie sa virati sumele si a datelor scadente si verificarea recipisei (dovada depunerii) pentru a fi valida.

Tariful de completare este de 400 lei/declaratie pentru venituri din investitii, venituri din alte surse, venituri din strainatate si venituri din chirii in lei (pentru nu mai mult de 2 surse de venit).

Pentru venituri din chirii in valuta sau pentru mai mult de 3 contracte de chirie va rog scrieti-mi un mail pentru o cotatie de pret exacta.

 

BILANT SI RAPORT LICHIDARE VOLUNTARA FIRME

Am scris in nenumarate randuri de ce nu este deloc indicat sa lasi o firma „sa moara”. In multe cazuri poti apela la o procedura numita „lichidare voluntara” pentru care nu ai nevoie de lichidator ci de un contabil.

Lichidarea voluntara contine 2 etape si dureaza in principiu intre 2 si 6 luni, in functie de diligenta administratorului. Noi lucram in ritmul tau, si daca ne furnizezi toate documentele cerute rapid si comunicam cat mai strans, procedura se realizeaza cu maxima eficienta. 

Tarifele pentru o firma „fara activitate”, fara bunuri, cu o „balanta pe zero” sunt: 1.000 lei pentru partea de ONRC si 1.200 lei pentru intocmire bilant si raport lichidare.

Pentru documentele necesare si mai multe amanunte consultati sectiunea FAQ de mai jos.

CONSULTANTA SKYPE freelanceri/antreprenori

Acest serviciu este foarte indragit de catre freelanceri si antreprenori la inceput de drum din toata tara!

Pentru amanunte va rog consultati pagina dedicata consultantei si hai sa vedem cum te putem sprijini pe drumul antreprenoriatului pe care ai decis sa mergi!

Tariful pentru sedinta de consultanta este de 300 lei/sedinta.

De-abia asteptam sa facem parte din povestea ta!

infiintare srl
modificari ONRC

Lucram cu clienti din toate judetele tarii, online, la distanta.

Alegem impreuna codurile CAEN potrivite activitatii tale, discutam pe larg despre declararea sediului social la domiciliu si ce implicatii fiscale are acest aspect. Acoperim toate aspectele legate de infiintare.

Pentru o cotatie de pret cat si pentru procedura detaliata, va rugam sa ne contactati la office@smartadvisors.ro

 

F.A.Q.

Intrebari frecvente

Pentru firmele aflate la început de drum, oferim asistenta pentru un start-up reusit ce consta in ghidarea pas cu pas a noului antreprenor prin procedurile primei luni (explicare  pe larg despre documentele necesare de intocmit pentru specificul activitatii, verificare model facturi emise catre clienti, contracte imprumut, contracte client etc).

Tarifele pentru firmele ce activeaza pe platformele online si presteaza servicii incep de la 800 lei+TVA/luna pentru firmele neplatitoare de TVA si 1.000 lei+TVA/luna pentru firmele platitoare de TVA in Romania.

Lucram cel mai bine „la distantasi incepand cu iunie 2020 ne-am mutat activitatea exclusiv in online: documentele ne sunt trimise prin curier, chiar si de clientii din Bucuresti, sau in cazul in care sunt putine (pana in 10-20 documente lunare) ne sunt trimise pe email, dropbox sau alte metode de comunicare online. In cazul in care dosarul este mai „stufos” (2-3 bibliorafturi) acesta se va trimite prin curier sau poate fi adus la sediul nostru.

Veti primi maluri din partea noastra cu listele de probleme (documente lipsa, documente ce nu sunt intocmite corect, impozite si taxe, documente pentru dosarele de personal, state de plata etc) dar eu tin legatura cu clientii pentru intrebari, lamuriri fiscale si contabile. Comunicarea se face si pe Whatsapp, Skype, in functie de preferintele clientului.

Respectam o regula esentiala: lucrati cu cine semnati, discutati cu cine semnati, iar persoana care va acorda consultanta cunoaste in amanunt situatia firmei dvs.

Sedintele de consultanta sunt tinute de catre colegul meu Flavius Danila, avocat si specialist in drept fiscal.

Flavius va poate raspunde in aceeasi sedinta de consultanta atat la intrebari din aria fiscala cat si la intrebari legate de partea juridica. Puteti pune orice intrebare referitoare, dar nu limitat la:

 • PFA vs SRL – care forma este mai potrivita pentru mine?
 • cum se impoziteaza fiecare din aceste forme de organizare?
 • dividende: cum scot dividende si cand, cum le impozitez, trebuie depusa declaratia unica?
 • intrebari despre declaratia unica
 • fac venituri din ….; trebuie sa am forma juridica?
 • ce coduri CAEN sa aleg, ce coduri CAEN trebuie sa autorizez si unde: la sediu, la terti, la punct de lucru
 • ce acte imi trebuie pentru infiintare
 • orice alte intrebari pe partea legala, nu doar referitoare la SRL/PFA/infiintari
 • modalitatea de infiintare al unui SRL sau a unei PFA, 
 • implicatiile fiscale in cazul declararii sediului social intr-un imobil rezidential (DITL, implicatii referitoare la impozitul pe cladire).

Acestea sunt doar cateva exemple de topicuri pentru a ilustra faptul ca acest  format de sedinte vor contine atat informatii fiscale cat si informatii din sfera juridica.

Daca aveti o speta pe care o considerati mai deosebita, recomadabil ar fi sa trimiteti pe mail/skype o descriere scurta a nelamuririlor/subiectelor pe care doriti sa le discutam pentru a fi siguri ca suntem pregatiti sa raspundem tuturor spetelor in cadrul sedintei de consultanta. 

Nu va faceti griji nici daca in cadrul sedintei de consultanta apare o situatie mai speciala in care nu va putem raspunde pe loc: va vom trimite raspunsul ulterior pe mail sau Skype, dupa cum veti prefera.

Pentru a stabili o sedinta de consultanta va rog sa il adaugati pe Skpe. Skype ID: flavius.danila sau sa ne scrieti direct pe mail la office@smartadvisors.ro

Desigur, puteti transmite si un mesaj prin intermediul formularului de contact.

Aceste servicii nu vor fi incluse in mod normal in tariful niciunui contabil:

 • servicii SSM si medicina muncii
 • participare la inventarierea patrimoniului
 • intocmire documentatie primara in timp real  cum ar fi: registre de casa, NIR-uri, deconturi (exceptie facand cazul cand aveti un contabil angajat sau ati negociat conditii speciale in contract cu firma de contabilitate)
 • plati efectuate in numele clientului exceptie facand cazul in care ati negociat acest serviciu in mod expres (plati OP-uri furnizori, taxe, plati facturi personale etc)

Noi am ales sa nu prestam nici urmatoarele servicii:

 • facturare in numele clientului
 • inregistrare TVA in alte jurisdictii decat Romania

Pentru a determina daca va incadrati in conditiile procedurii simplificate, am nevoie de ultima balanta.

Totodata tariful pentru intocmirea bilantului si a raportului de lichidare va fi stabilit dupa vizualizarea balantei.

Pentru procedura efectiva documentatia necesara este:

 • ultima balanta semnata de contabilul care a intocmit-o si de administrator
 • certificate constatatoare autorizare activitati
 • copie CI asociati si administrator
 • copie CUI

Legea nu impune obligativitatea incheierii unui contract de colaborare cu un contabil (ca in cazul SRL-urilor) dar daca lucrezi pe platforme online sau ai tranzactii (achizitii cat si vanzari/prestari servicii) cu parteneri din UE, atunci este foarte probabil sa ai nevoie de un contabil pentru a-ti depune declaratiile  specifice acestui tip de activitate.

Nu este atat de mult despre inabilitatea ta de a face aceste declaratii, cat mai mult despre alegerea de a te concentra pe afacerea ta, externalizand acest serviciu catre o firma specializata.

Ideal, inca dinainte de infiintarea lui, pentru a stabili sau verifica informatiile ce vor fi declarate la Registrul Comertului la infiintare. Daca infiintarea firmei se face prin intermediul firmei noastre, beneficiati de aceasta consultanta in mod gratuit inclusa in tariful de infiintare.

In primele zile de la infiintare pentru a fi siguri ca va indepliniti toate obligatiile pe care le aveti in termenul legal de 30 de zile de la infiintare. Totodata daca lucrati cu clienti din UE veti avea nevoie de codul intracomunitar de TVA inca de la infiintare, inainte sa emiteti prima factura catre client.

We are on Youtube

Avem un canal de Youtube unde va pun la dispozitie informatii utile despre contabilitate, fiscalitate, educatie fianciara, informatii necesare oricarui antreprenor si freelancer.

Tot acolo gasesti informatii utile daca ai un PFA si doresti sa iti tii contabilitatea singur sau sa iti completezi declaratia unica.