WEBINAR – PFA la norma de venit, riscuri si alte consideratii

webinar - pfa norma de venit (1)

Atentiune! ­čÖé Organizez un WEBINAR pe o tema de maxim interes pentru voi, despre care ma tot intrebati in sedintele de consultanta. Mi s-a parut o idee buna webinarul, deoarece foarte multi aveti aceleasi intrebari, iar mesajul meu ar putea ajunge in acest fel, mai repede, la cat mai multe persoane care au nevoie de informatie.

In acelasi timp, in cadrul webinarului veti putea pune intrebari (in scris), asa cum puteti face in cadrul unei sesiuni private de consultanta, la care eu pot raspunde, iar astfel si ceilalti participanti pot afla raspunsul vis-a-vis de niste probleme pe care poate nu s-au gandit sa le ridice.

Cand si cat dureaza?

Joi, pe 30 iunie 2016. Pentru ca vineri probabil plecati spre mare sau oricum, e deja weekend si n-aveti chef de discutii contabilicesti.

La ora 6 p.m. deoarece, unii dintre voi aveti si joburi de la care nu puteti pleca mai devreme, iar cu pauzele de masa este complicat.

Dureaza pana terminam. Adica pana epuizam punctele pe care vreau neaparat sa le ating + raspunurile la intrebarile voastre.

Costa? Si asa si asa! ­čÖé

Un alt avantaj al WEBINAR-ului este ca veti plati un cost mai mic decat ati fi platit pentru o sesiune privata. O sesiune de consultanta costa 100 lei/sedinta. Pentru webinar m-am gandit la un tarif de 40 lei/participant. Plata se realizeaza prin transfer bancar, folosind datele de mai jos.

Beneficiar: SMART TAX ADVISORS SRL

Cont IBAN: RO14INGB0000999902131749

Explicatie: plata webinar pfa norma venit

Desigur, vom pastra caracterul semi-caritabil al acestui eveniment. Asa cum raspund la mailuri si la comentarii in mod gratuit, pentru cei care nu au posibilitate sa plateasca sau nu considera ca ar trebui sa plateasca o consultatie pentru o intrebare sau doua, asa voi proceda si pentru cei care doresc sa participe la webinar.

Daca doresti sa participi si totusi nu doresti sa platesti, din partea mea esti binevenit, sper sa iti foloseasca informatiile si sa le si pui in aplicare! ­čÖé

Platind, ma ajuti pe mine sa pot scrie mai des pe subiecte controversate (nu sunt donatii, sunt venituri facturabile, deci pentru cine are nevoie de facturi pentru aceasta cheltuiala, no problem!). Daca totusi, nu poti sa o faci sau nu doresti, e bine si asa. ­čÖé

Subiectul primului Webinar

PFA-ul pe norma de venit vad ca este subiectul vostru preferat in ultimul timp. Probabil deoarece este cea mai putin birocratica forma de lucru la ora actuala in Romania.

Webinarul va atinge urmatoarele puncte importante, informatii pe care eu consider ca oricine care are un PFA (norma de venit) ar trebui sa le cunoasca.

 1. Cine poate infiinta un PFA la norma de venit? Documente si conditii de indeplinit. Infiintarea un PFA norma de venit este diferita de cea a unui PFA in sistem real?
 2. Cand aleg PFA norma de venit si cand este mai bine sa merg in sistem real?
 3. Cum se face optiunea pentru norma de venit?
 4. Cum dovedesc ca ma incadrez la norma de venit si evit reincadrarea ca PFA in sistem real?
 5. Care sunt riscurile daca folosesc norma de venit pentru alte activitati care nu se incadreaza la norma de venit?
 6. Cum tin contabilitatea, registre si documente obligatorii
 7. Cand trebuie sa facturez? Cum facturez?
 8. TVA – trebuie sa ma inregistrez ca platitor de TVA? implicatii fiscale si contabile
 9. Raspunderea PFA – ce inseamna de fapt raspundere cu patrimoniul propriu? se extinde si asupra conturilor personale, asupra sotului/familiei?

Desigur, aceste puncte se vor completa cu raspunsurile la intrebarile voastre.

Acesta este un webinar de test, sa vad daca sunteti interesati de o astfel de interactiune. Practic, voi decideti daca mai facem si pe alte subiecte sau nu.

Daca aveti si alte idei de subiecte pe care doriti sa le dezbatem in webinariile viitoare, le astept cu interes in comentarii, sau pe mail, am vazut ca va simtiti mai confortabili sa imi trimiteti mailuri┬ádecat sa comentati pe blog – which is fine, really!┬á

Cum ma inregistrez?

Click pe link: https://attendee.gotowebinar.com/register/2635513254419550210

┬áTe astept! ­čÖé

Comments

 1. Vlad Fratila

  Ia uite ce site dragut am gasit ­čÖé

  Ai cumva inregistrarea webinar-ului? Mi-ar prinde bine, si as plati bucuros 40 de lei pt ultimele 4 puncte din lista ta de mai sus.

  1. @vlad – nu am inregistrarea dar scrie-mi pe mail exact ce te intreseaza si iti raspund separat pe mail, poti plati prin transfer bancar cei 40 de lei. ­čÖé

 2. Claudia

  Buna seara .
  Din pacate nu am putut participa la webinar ­čÖü .
  Ati putea sa imi raspundeti si mie la punctul 9 – Raspunderea PFA ÔÇô ce inseamna de fapt raspundere cu patrimoniul propriu? se extinde si asupra conturilor personale, asupra sotului/familiei?

  Va multumesc

  1. @claudia – raspunsul asa pe scurt ar fi ca un PFA raspunde cu toate bunurile proprii iar in anumite cazuri, daca exista bunuri in comun luate in timpul casatoriei (adica bunuri apartinand si sotului) pot fi si acestea vizate, pentru partea care iti revine tie; bunurile familiei nu pot fi in nici un fel vizate.

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.