Vunk pe muzica simfonica

festival
In piata George Enescu – Bucharest Music and Film Festival 2014

Zilele astea nu-mi sta capul decat la vizionari de apartamente. Cat pe ce sa ratez Bucharest Music and Film Festival 2014 ce se desfasoara in perioada 20-29 iunie in fiecare zi, in Piata George Enescu. Ieri am avut inspiratia sa spun prezent unei experiente indite, despre care am auzit cu parere de rau ca a fost un eveniment one-time-only. Vunk a cantat in concert alaturi de Camerata Regala si Bucharest Jazz Orchestra, ambele conduse de dirijorul George Natis, si a sunat divin.

Ok, eu asa mare fun Vunk  nu sunt –  ei cantand rock – dar melodiile lor care au incorporat muzica clasica au avut acel je ne sais quois, care face dintr-un om care asculta si nu asculta o anumita trupa, un om care va admira pe veci ideea pe care au avut-o cei de la Vunk de a inova, de a recunoaste valoarea si a-i reda locul binemeritat muzicii simfonice.

Inspiratia de a combina rafinamentul muzicii clasice cu o muzica mai actuala, pe care toti copii si tinerii danseaza, mi se pare o idee geniala de a aduce in viata copilului tau (si poate si in viata ta) inegalabilele arii clasice, la prima vedere inabordabile de catre publicul larg, despre care se crede, poate in mod eronat, ca prefera ceva mai usurel, mai digerabil.

Piata Geoarge Enescu era plina in egala masura de doamne de varsta a treia, cochete, evident familiarizate cu genul muzical cat si de copiii care m-au impresionat prin atentia pe care o aveau indreptata catre scena, hipnotizati de acordurile muzicii care in acel perimetru deschis format din Palatul Regal, Ateneu si Biblioteca – toate cladiri impozante – suna a perfectiune.

Nu se poate ca acest spectacol sa ramana cu o unica reprezentatie, cea de duminica. Este de datoria noastra, a publicului sa ne exprimam dorinta de a mai auzi melodiile Vunk pe acorduri clasice. Este de datoria noastra sa onoram atat muzica contemporana, artistii romani tineri cat si sa pastram aproape de suflet muzica clasica.

Festivalul se desfasoara in fiecare seara incepand cu ora 19.30 in piata din fata Ateneului iar intrarea este libera.

Detalii despre ce programul festivalului si ce puteti urmari, de exemplu astazi, daca ajungeti in piata puteti afla aici.

bucharest music film festival 1
Muzica clasica va transmite intodeauna mai multe emotii decat orice alt gen de muzica.
bucharest music film festival 2
Ornamente din Piata George Enescu

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.