Luiza Daneliuc – contabilitate online

Viata la 2 lei

Astazi, plimbandu-ma prin centrul Sibiului, am descoperit frumusetea vietii la 2 lei. Cautam ceva de mancare si pur si simplu nu ne puteam hotari daca sa ne asezam la terasa (aseaza-te, comanda, asteapta – ciclu prea lung pentru noi in acel moment) sau sa ne cumparam fiecare cate o shaorma.

Intr-un final am intrat intr-o placintarie care vindea produse din foietaj si mini-pizza la bucata. Produsele de patiserie erau specific ardelenesti, adica baton cu sunca si cascaval, placinta cu varza, placinta cu cartofi si ceapa. Toate nebuniile astea au costat in jur de 7 lei si au fost delicioase. Ce zicea in denumirea, aia am mancat.

Pizza era suficient de mare (cam cat 2 palme) incat sa ma satur (eu, nu EL). Cu sunca si branza multa, a costat 2 lei. Nu exista sentiment mai placut cand reusesti sa achizitionezi un produs foarte bun calitativ la un pret foarte mic. De fapt, la un pret corect.

Am uitat si de restaurantele de fite si de terasele cu cafele de 20 ron iar mini-pizza asta la 2 lei mi-a restaurat increderea in bine si mi-a redat macar pentru cateva minute frumusetea pierduta a vietii. Si afara era o zi insorita de toamna calda si blanda si eu mergeam prin centrul Sibiului mandra nevoie-mare de pizza mea la servetel si nimeni nu mai era ca mine.

Ma agat cu disperare de acele lucruri mici din viata mea pe care le pretuiesc pana la cer si inapoi dar pe care le tot pierd printre blocuri, masini si caini. Se pierd lucrurile frumoase in viata din Bucuresti. Se pierde esenta vietii.

*din cauza faptului ca pizza a fost mancata mult inainte sa apucam sa ii facem o poza, am pus o poza cu o alta pizza, foarte asemanatoare cu cea din poveste

Exit mobile version