Viața este ca o cutie de popcorn

popcorn cu sare
Floricele

În duș îți vin multe idei. It’s something about the sound of water, I guess. Mai este și faptul că înainte de culcare, în duș, în timp ce mănânci (asta dacă o faci fără să lucrezi sau să te uiți la TV în același timp), în momentele în care îi dai ocazia, creierul tău începe să se gândească la chestii. Nu la ce îl forțezi tu zi de zi să proceseze ci la lucrurile cu adevărat importante pentru tine.

Așa m-am trezit eu în duș gândindu-mă la ce înseamnă faptul că am 32 de ani. Înseamnă că sunt la jumătatea vieții? Nuuuu. Deși, speranța de viață e din ce în ce mai scăzută. Și dacă aș muri la 60 de ani? Asta înseamnă că aș mai avea de trăit încă jumătate din viață. Și ce înseamnă asta? Păi cam cât îmi amintesc eu că am trăit până acum la care mai adăugăm niște ani despre care nu-mi amintesc nimic, de obicei ăștia sunt primii ani din viață. Deci un pic mai mult decât știe creierul meu că înseamnă 30 de ani. Ok, deci cel puțin încă jumătate din viață …

Dar nu, nu-i așa. Dacă viața ar fi un cilindru, da raționamentul ar fi corect. Dar viața nu-i un cilindru, viața-i mai mult ca o cutie de popcorn. La început ți se pare plină cu multe floricele, mai multe decât ai vrea vreodată să mănânci. O mare de floricele, doar pentru tine. Pe măsură ce filmul se derulează și tu mănânci floricelele cu o inerție demnă de plâns, realizezi cam târziu ce-i drept, că marea de floricele nu era așa mare. Cutia de popcorn tinde să se îngusteze dramatic pe măsură ce înaintezi. Pe fundul recipientului mai găsești doar câteva floricele și alea de obicei prea arse sau din contră, nefăcute.

Așa și cu viața asta. E ca o cutie de popcorn. Crezi că o să te saturi trăind dar constați că nici nu știi când ai făcut-o deja.

Măcar de-ar fi viața o cutie de popcorn cu caramel sărat! Yummy. 🙂

popcorn cu caramel
salted caramel

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.