Unde poti bea o cafea buna

Mai demult am scris un articol despre un pachet de cafea pe care l-am primit de la o clientă. Se pare că în urma acelui articol, sunt destui oameni care ajung pe blogul meu căutând ceva în legătură cu această licoare magică. Cel mai des caută “cafea cadou” Așa că m-am gândit să dezvolt puțin subiectul cafea, văzut din perspectiva mea.

Când eram (mai) mică și cafeaua era acea băutură fiartă la ibric cu mult zaț în care vecinele bunicii mele citeau câteodată, o uram. Avea până și un miros neatrăgător și oricât zahăr îi puneam, tot gust îngrozitor de amar avea.

Eu și cafeaua ne-am împrietenit când am început să lucrez pentru o corporație care punea la dispoziția angajaților o bucătărie dotată cu de toate. Inclusiv cu un expressor. Atunci am descoperit eu cafeaua aia bună, adică aromată si dulce. Pentru mine, singura băutură care merită acest nume are la bază un shot de expresso sau este chiar un expresso. Italian, of course.

Când am o zi mai proastă sau sunt deprimată, mă ajută întodeauna o cafea de la Starbucks sau de la Gloria Geans. Da, știu, sub mormanul de frișcă, de sos de caramel și de ciocolată, o să spuneți că nu mai rămâne nimic din aroma inițială a cafelei dar mie combinația asta îmi face bine.

Un alt fel de cafea îndrăgită de mine este cafeaua botezată “la un leu” – de fapt este cafeaua pe care o poți cumpăra de la automatele Nescafe sau similar, de asemenea cu muuult zahăr. Locuri preferate de cumpărat această “delicatesă”: tribunal, judecătorii, benzinării în drum spre birou.

Cafea mai beau și la birou, unde avem un expressor care mai are puțin și își dă duhul, dar eu sunt fericită că există, pentru că face o cafea foarte bună care mă ține trează pe tot parcursul zilei.

Un tabiet legat de cafea am și atunci când plec cu mașina în vreo deplasare și orice deplasare trebuie să înceapă cu o cafea bună cu frișcă sau măcar cu lapte, de la benzinărie, de obicei de la OMV.

Și în final ajungem la ultimul fel de cafea, cafeaua preparată la filtru, acasă, de obicei în week-end-uri, care nu e cine știe ce bună la gust decât prin prisma faptului că este “cafeaua de acasă”. Cam asta înseamnă cafeaua în viața mea de zi cu zi.

Dacă tot căutați sintagma cafea cadou și ajungeți pe blogul meu, să vă dau și câteva sugestii de unde puteți cumpăra o cafea extrem de bună pe care să o faceți cadou, din locuri testate de mine:

Evident pe primul loc este Starbucks (până să scriu acest post nici nu știam că au site), iar acum în apropierea sărbătorilor de iarnă, au acea cafea cu aromă de Crăciun ambalată punguțe roșii cu desene de sezon, foarte potrivită pentru un cadou.

Cafea bună am mai cumpărat recent de la Camera din Față, un loc foarte diferit de tot ce am văzut până acum în București, dar nu aș ști să vă spun încă de ce. Cred că este o concluzie pur subiectivă. Pe lângă punguțele cu cafea m-am ales și cu o mică poveste despre fiecare soi de cafea, din care nu am reținut cine știe ce decât faptul că oamenii aceia sunt foarte pasionați de cafea. 

Un alt loc de unde vă recomand să cumpărați cafea este Cafeneaua din magazinul F64 pentru simplu motiv că au introdus pe piață o cafea noua, bună iar locul de achiziție este cel puțin inedit și merită vizitat chiar dacă nu te pasionează fotografia.

Un week-end plăcut vă doresc alături de o cafea bună!

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.