Time flies

timpul treceCelebra expresie “time flies when you are having fun” o fi ea adevărată dar este incompletă.Timpul zboară mai ales atunci când muncești și ești implicat într-un proiect nou ce îți solicită întreaga atenție.

Așa a trecut mai bine de o săptămână în care am scris, iar am scris și când mă plictiseam de scris, mai scriam un pic. Ieri, când am ridicat într-un final ochii din calculator și am reușit să fac o plimbare până în Cișmigiu ca mai apoi să vizitez și librăria Humanitas deschisă recent, am realizat că mai sunt 4 zile și plec în vacanță. Ultima dată când m-am mai interesat de subiectul acesta, mai erau 24 de zile … time flyes, indiferent ce faci sau ce nu faci …

Librăria Humanitas e frumușică foc, merită o vizită. Are și o cafenea unde poți să șezi pentru un timp și să contempli trecerea ireversibilă a timpului. Tot în zonă, recent reinaugurat, Hotelul Cișmigiu și chiar pe colț, vis-a-vis de parcul Cișmigiu, renumita berărie Gambrinus și-a deschis din nou porțile.

Una lângă alta, însemnele unui București de altă dată – parcul, hotelul și berăria – își așteaptă nostalgicii unei perioade de mult apuse, sau de ce nu, pe noii făuritori ai zilei de mâine. Indiferent din ce categorie faceți parte, o vizită în zonă se impune. O plimbare prin parc, o vizită la librărie, de ce nu o achiziție a unei cărți bune și apoi o bere bună, ingredientele unei zile cu soare.

Până să ne luăm zborul spre Bari, Italia, mai bifăm așa, pe ultima sută de metri: depunerea unor declarații de TVA chiar în ultima zi pe 25, un bilanț, participarea la Webinarul Elance – Primii Pași spre a Deveni Liber-Profesionist, unde eu voi vorbi despre partea plictisitoare a acestei meserii, aceea în care trebuie să te apuci să depui tot felul de declarații și să faci un milion de drumuri la ANAF. Mai multe informații despre Elance și webinarii puteți obține de la Roxana Nasoi.

E o chestie cu timpul acesta, fie că realizezi fie că nu, fie că te pricepi să îl investești în ceea ce merită, fie că îl irosești, fie că ai curaj să faci ce vrei sau faci numai ce trebuie, el tot curge. One way. Cu această idee în minte, se pare că nu există alegeri greșite, ci doar alegeri. Bineînțeles că și alegerea de a nu face nimic este o alegere în definitiv.

Eu vă îndemn să alegeți voi ce faceți cu timpul vostru pentru că altfel vor alege alții pentru voi. Eu am ales ca anul acesta, indiferent de criză, indiferent de alte evenimente pe care la ora asta nu le cunosc, să călătoresc, să ajung în locuri în care demult vroiam să ajung și tot amânam, din cauză de alte priorități. Nu este tocmai un an potrivit pentru investiții în pasiuni. Dar niciodată nu va fi. Poate tocmai de aceea decizia de a trece peste acest an greu călătorind și scriind, a fost una din cele mai inspirate decizii pe care le-am luat în ultimul timp.

Investiți în voi, timpul trece.

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.