Luiza Daneliuc – contabilitate online

Ek tha Tiger – Povestea Tigrului

povestea tigruluiAseară am fost invitată să văd acest film indian, al doilea din toată cariera mea de om care vizionează filme indiene. Primul film vizionat, despre care am scris aici, mi-a lăsat o impresie mai mult decât plăcută, așa că am primit invitația cu bucurie și nerăbdare.

Din păcate Povestea Tigrului nu s-a ridicat la înălțimea primului film, tocmai din acest motiv: nu are un fir narativ demn de urmărit. Pe scurt, Salman Khan, acest Van Damme al Indiei, snopește în stânga și în dreapta indivizi în slow motion, jumătate din timp. În cealaltă jumătate este Keanu Reeves care pe ritmuri de Matrix se îndrăgostește de o fată (Katrina Kaif) care i-ar putea fi fiică. So much for the romatic side of the story!

Fun facts in the movie

  1. –  Deși îndrăgostit lulea, eroul nostru nu o sărută pe prințesă niciodată! Nici măcar un sărut mic, mic, mic. O fi din cauza Iuliei Vântur?
  2. –  Aflăm din film că dacă ai 47.000 de euro poți fugi în lume și vizita toate orașele mari ale Europei plus Cuba! Măi să fie! Mâine plec!
  3. –  Personajul principal, un bărbat care arată de 45 de ani încearcă să cucerească eroina cu replici de genul: n-am mai simțit așa ceva pentru nimeni, n-am mai făcut un cadou vreunei fete până acum … la 45 de ani?!

Lucrurile stau în felul următor: dacă nu ați mai vizionat până acum un alt film indian, nu vă duceți la acesta. O să rămâneți cu o impresie  proastă și total eronată despre filmele lor. Nici nu pot spune că a fost un film indian. În afară de muzica superbă și de costume, acest film a fost unul “cu bătăi” în stilul clasic  și prost de la Hollywood.

Eu nu sunt cine știe ce cinefilă cu experiență dar sunt de părere că dacă nu spui o poveste cu un pic de substanță, credibilă, universală, astfel încât să se poată regăsi în ea cât mai mulți privitori, ai pierdut publicul care vrea să vadă ceva mai mult decât un film cu bătăi. Câștigi într-adevăr marea masă a oamenilor. O fi un schimb echitabil?

Poate dezamăgirea mea vine și din faptul că primul film a fost mult, mult mai bun. Sper să mai am ocazia să văd în cinematografe un film ca acela. Până atunci, mergeți să-l vedeți pe Salman Khan, un “moșulică” de 45 de ani cu puțină burtică încercând să cucerească o fată de 20 de ani. E chiar haios!

Filmul intra din 6 decembrie în cinematografe.

Exit mobile version