Tehnica pisiceasca de manipulat orice

Vorbeste lumea ca pisicile nu ar fi fiinte inteligente. Nu atat de inteligente precum cainii. Ba chiar mai putin inteligente decat oamenii. Dar daca traiesti printre ele, lucrurile devin destul de clare – pisicile gandesc. Ba chiar si manipuleaza.

Altfel nu as putea sa imi explic cum de motanul Andrei, ori de cate ori ii arunc o privire fugara, ridica un pic barbia si ia o expresie ce vrea sa spuna: „Nu am facut nimic, sunt cel mai cuminte, uite cat de tare ma abtin si asta special pentru tine. Si nu ma mai verifica intruna”.

Pe mine o astfel de privire de motan responsabil care imi certifica parafat si iscalit cumintenia interioara ma cam doboara. Impart o felie de sunca mie si una lui. Il las sa ma muste de mana ca sa imi atraga atentia ca ar vrea sa fie mangaiat un pic intre urechi si un pic pe burta. Si in nici un caz, nici o usa din casa nu ii ramane inchisa, oricare ar fi circumstantele.

Ceva spaime insa ma mai napadesc insa din cand in cand. Se mai intampla ca motanul Andrei sa nu se prinda ca ma uit la el. Si atunci, nu mai afiseaza privirea – sunt cuminte si nimic nu ma atrage sa fac vreo prostie. Coltii de felina se ivesc pe sub mustati si ia atitudinea unui caine de vanatoare care tocmai ce si-a zarit prada. Iar pentru trecerea de la o stare la alta i-a trebuit o secunda. Nimic mai mult.

Nu stiu ce ati retinut voi din ceea ce v-am povestit pana acum, insa un lucru este clar – privirea dulce mult aduce.

Totul e sa lasi impresia ca nu vrei nimic, ca nu ai deranja vreodata pe cineva, atat de mare iti este interesul pentru binele celuilalt. Si doar asa, din cand in cand, parca ai mai vrea si lucruri pentru tine. Nimeni nu te va refuza. Ba chiar va fi bucuros sa iti faca pe plac. Atat de tare incat nici nu sesizeaza ca cererile tale sunt multiple si dese.

Tehnica de manipulare pisiceasca merge ca unsa. Pe orice si pe oricine. Chiar si pe noi cateodata …

Si atunci cum sa mai zici ca pisicile nu sunt destepte.

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.