Cum e sa fii student la Cardiff la 50 de ani

Am scris pe blog, de atatea ori incat cred ca v-ati plictisit, despre cum cea mai arzatoare dorinta a mea e sa plec din Romania. Pana acum vreo doi ani nu aveam o tinta anume, nu vazusem mare lucru din lumea asta vasta si variata.  Intr-o zi am ajuns in UK iar de atunci nu mai zic ca imi doresc sa plec in lume ci ca imi doresc sa plec in UK. De curand am vizitat si Dublin, pe care in „intelepciunea” mea il consider un fel de Londra mai ieftin.

Dar postul asta nu despre mine, ci despre o prietena/clienta care, mult mai curajoasa decat mine, la varsta de 50 de ani, a lasat in Romania o pozitie sociala si o situatie financiara „beton” pentru a fi studenta si a experimenta viata „de la zero” in Cardiff, UK.

Povestea o puteti urmari pe blogul ei personal, unde relateaza despre intamplarile prin care trece cineva care a facut scoala comunista si cum se obisnuieste cu sistemul „lor”, despre cum ploua non-stop dar totusi nu sunt balti si alte amanunte inedite despre viata „de afara”.

Eu citesc in general tot ce prind despre experientele celor care lasa tot si o iau de la zero in alte tari. Cu atat mai mult citesc despre experientele celor apropiati care trec printr-o astfel de schimbare. Raman totusi la parerea mea, ca oricat ai citi despre viata altora nu vei putea niciodata anticipa cum ar fi viata ta daca ai face exact aceiasi pasi. Poti citi, informa, planifica si visa cat vrei, poti avea iluzia unui drum gandit dinainte, eu pot sa pun pariu cu oricine ca drumul efectiv va fi complet diferit de orice inchipuire anterioara. Asa cum si trebuie sa fie o asemenea aventura! 🙂

Comments

  1. Inchirieri microbuze online

    Bravo, foarte interesant. Am accesat link-ul postat de tine si am gasit articole foarte dragute. Abia astept sa ne mai faci o recomandare!

  2. Interesanta initiativa insa la varsta respectiva trebuie sa te bazezi pe ceva, nu cred ca poate fi tratata experienta drept una facultativa. E de apreciat ce a facut doamna respectiva, un model de urmat mai ales de catre tineri, asta ca tot nu ai ce realiza intr-o tara mancata din interior 🙂

Add A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

How does it feel to be a student in Cardiff at 50 years old

I have written on the blog so many times, I think I bored you to death, about how my biggest desire is to leave Romania. Until a couple of years ago I didn’t have a specific target, I hadn’t seen much of this vast world. One day I arrived in the UK and since then I’m not saying I want to go to the world but I want to go to the UK. I recently visited Dublin, which in my „wisdom” I consider to be a cheaper London kind of a place. (mai mult…)

Add A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.