Stresul te face sa vezi lucrurile clar

Stresul te face sa-ti prioritizezi resursele, timpul si importanta pe care o acorzi lucrurilor si oamenilor din viata ta. Te face sa gandesti la rece si sa realizezi ce este important, ce este urgent si ce nu conteaza mai deloc.

Stresul te face sa realizezi tinandu-ti pistolul presiunii la tampla cam ce ai alege daca chiar ai avea curajul sa alegi. Stresul iti arata tie si celor din jur cam cat contezi tu si cam cat conteaza ei.

Pe timp de pace si liniste poti jongla cu prioritati si sentimente, cu persoane si planuri de viata. Ai tot timpul din lume sa (nu) iei decizii pe care maine le vei regreta poate sau de care macar te vei indoi cu siguranta.

Asta-i concluzia zilei de azi: daca pe timp de pace ma pot face sa cred ca lucrurile stau frumos asezate la locul lor, ca nu-i vremea deciziilor pripite, si ca de fapt nu-i vremea deciziilor de nici un fel, pe timp de stres iti pot spune intr-o secunda toate raspunsurile la intrebarile pe care m-am facut ca nu le vad, pe care am ezitat sa mi le pun, pe care le-am ocolit de frica sa nu stric aranjamentul perfect fals al ordinii inchipuite din viata mea.

In alta ordine de idei, controlul de la ANAF merge bine.

Comments

 1. Succes cu controlul! E la voi sau la un client?
  A venit un control si la un (fost) client de-al meu si „inlocuitoarea mea” m-a capiat cu intrebari, caci nu stie nimic, ea e CFO cu pile, nu are treaba cu contabilitatea….:)
  Stresul iti da acel „tunnel vision”, esti ca boxerul in ring, dupa ce bate gongul de incepere ridici garda si incepi sa dai ce ai mai bun – zgomotul de fond dispare.
  Dar pentru ca nu esti boxer(ita), iti tin pumnii!
  MT

  1. @mihailtoma – iti multumesc pentru urari, pana acum so far, so good! 🙂
   Controlul s-a realizat la sediul clientului din cauza volumului mare de documente si a perioadei mari verificate.
   Imi place cum suna asta cu „tunnel vision”!

 2. Andreea

  Da, recunosc ca la stres, iau mult mai repede anumite decizii, dar astea nu inseamna ca sunt si cele mai bune, dar cert e ca mi le asum. Si culmea e ca imi gasesc raspuns si pentru intrebarile pe care le evitam pana in acel moment.

  1. @Andreea Iancu – apreciez comentariile tale din tot sufletul, dar te rog nu le mai posta cu link-uri catre diverse alte site-uri. Macar de ar fi fost site-ul/blogul tau, dar incercarea de a face reclama altora nu o apreciez. Dupa cum vezi le-am sters (link-urile, nu comentariile).

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.