Travel: Sibiu

Urmatoarea “deplasare” va fi la Sibiu. Nu peste mari si tari, ci aici langa noi, la o aruncatura de bat.

Imi doresc ca in aceasta vizita de 5 zile sa descopar secretele orasului vechi si ale oamenilor ce au trait atunci, deoarece doar ei, oamenii din alte timpuri, mai au cunostinta despre semnificatia cuvintelor traditie, respect, valori sociale.

Cautand puncte de atractie turistice mai putin conventionale in Sibiu, am aflat ca orasul are o asa zisa “casa bantuita” pe Strada Constitutiei care intentionez sa o vizitez si ca legenda  despre orasul ascuns de sub Sibiu este foarte vie, generatia noastra avand toate sansele sa prinda acest obiectiv turistic consolidat si deschis pentru public undeva in urmatorii 5 (?) ani.

Mi se pare ca stelele s-au aliniat si mi-au creat mie cadrul de poveste, cadrul mult visat pentru o escapada perfecta : toamna, oras medieval ce ascunde multe secrete si timp liber. Timp liber sa visez, sa descopar si sa pun cap la cap ganduri. Sa fac poze si sa merg fara directie, fara harta, fara constrangeri. Fara program. Cumva, in afara timpului.

***

Evident ca si hotelul extrem de confortabil unde ne vom caza are un cuvant greu de spus in mentinerea starii de visare si beatitudine, deoarece oricat as incerca sa neg (si incerc zi de zi cu incapatanare), cel putin in Romania, cel putin pana acum, nu am reusit sa ma transpun in starea necesara visarii si scrisului decat daca m-am gasit intr-un cadru comod si linistit. Iar linistea, in Romania, costa.

Comments

  1. De aceea, am tinut in mod special sa multumesc persoanei care a platit hotelul de 4 stele fara confortul caruia nu se poate scrie 🙂

  2. TataMare

    Îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar se pare că peste tot în lume liniștea costă, nu doar în România…cât despre confort, acesta este indispensabil. Se pare că numai Balzac a putut scrie bine în condiții de sărăcie și lipsă de confort, doar că el era un bețiv notoriu și (posibil) dependent de opiu… Majoritatea filozofilor și a scriilorilor prolifici și-au elaborat operele scriitoricești în confortul propriilor conace, departe de grijile vieții…

  3. TataMare

    Așteptăm impresii de călătorie…

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.