Luiza Daneliuc – contabilitate online

Review de pafaristă în ale sculelor IT

think pad 2 lenovoPentru review-uri despre caracteristicile tehnice ale acestei jucării vă rog închideți acest post și mergeți la profesioniștii care cu asta se ocupă. Această postare este despre experiența mea atehnică sau despre cum ne putem bucura de lucrurile despre care nu înțelegem cum funcționează.

Săptămâna aceasta ne-am luat tabletă. Bine, de fapt, corect ar fi să spun că el și-a luat tabletă. But we share things, chiar și alea cu butoane, cel puțin la început, până mă satur eu de ele. Ce să-i faci, suntem mai ciudăței. So, ThinkPad Tablet 2 de la Lenovo.

Tableta asta a fost aleasă în primul rând pentru că este de la Lenovo ( da, ce să-i faci și cu fanii ăștia). Iar mai apoi pentru că îmbină interfața clasică Windows cu  interfața Metro. Adică îmbină munca cu jucatul și utilul cu bling-bling-urile.

Pe platforma veche de operare pot să îmi instalez Saga (programul de conta), office-ul și remote-ul pe restul de calculatoare pe care mai am treabă. Un lucru super mișto este că îmi pot sincroniza toate documentele de prin toate părțile cu un program șmecher (Sugarsync) astfel încât dacă mă lovește inspirația și scriu ceva pe tabletă, voi regăsi documentul și pe laptop, sincronizarea făcându-se în timp real (prin timp real înțelegându-se timpul de reacție al netului fiecăruia). Momentan nu au sosit toate accesoriile comandate, respectiv tastatura detașabilă și mă chinui să scriu articolul acesta de la cea virtuală, lucru foarte incomod de altfel. E ca și când ai scrie un articol de pe telefon. Tastatura virtuală îți ocupă jumătate din ecran. Până să postez articolul ăsta mi-au ieșit peri albi. Dar presupun că este o problemă de acomodare. Singurul avantaj al tastaturii virtuale este legat de instalarea versiunii în română și anume că ai  afișate diacriticele și asta te ajută să scrii un pic mai rapid.

Ideea de a achiziționa o tabletă a început să sune bine în momentul în care mi-am dorit mai multă mobilitate dar nu numai pentru mailuri și Facebook ci și pentru contabilitate. Ideea de birou mobil a început să sune plauzibil și a propulsat tablețica de pe lista de whish for pe cea de it’s a must. Este foarte drăgălașă și ușoară și pot să fac cu ea absolut tot ce făceam și de pe un laptop. Cred că până nu ții în mână o tabletă nu poți dă înțelegi efectiv sentimentul. Pentru mine este ca acel moment când am descoperit Iphone-ul, din ziua aceea totul a devenit mai mobil, mai fun și mai util. Pentru cine nu este fan Apple, poate înlocui cuvântul Iphone cu smart phone și afirmația devine universal valabilă.

Tableta mi-a reamintit cât de relaxant este să te joci pe un device cu un ecran mare, luminos si cu care poți să adormi comod în brațe. Am pierdut ceva vreme zilele acestea și jucându-mă.

Văzusem la ZileleBiz o prezentare a Windows 8 și plecasem de acolo cu ideea că Windows scoate programe din ce în ce mai idioate iar Windows 8 s-a transformat dintr-un sistem de operare într-unul de socializare. Iar eu cu socializarea … mai răruț. Dar nu-i dracul atât de negru o dată ce începi să-l butonezi. Nu mă înțelegeți greșit, fără partea de desktop obișnuit, tableta asta n-ar fi mai mult decât un Iphone extrem de scump.

Instalarea programelor în Metro are la bază același principiu ca AppStore numai că-i zice simplu Store, din care poți să îți downloadeziatât programe gratuite cât și contra cost. Tableta mai vine la pachet cu o serie de programe distractive de la Lenovo care te ajută să faci și să editezi poze.

Nu știu dacă articolul ăsta este mai mult despre tableta de la Lenovo sau despre Windows 8, eu le-am experimentat integrat ca un produs finit, experiența fiind overall, pozitivă.

Una peste alta avem tabletă și ne batem pe ea! Guess who’s winning? 😉

Exit mobile version