Relocare din Romania

Nu stiu  ce fac oamenii cand viata ii dezamageste dar eu tind ca dupa ce zac vreo doua zile in fata televizorului, sa ma intorc cu gandul la iubiri mai vechi pe care le-am parasit in favoarea lui “trebuie”. Si cand spun iubiri, ma refer la vise dragi, abandonate.

Descopar ca intrebari la care alta data nu aveam raspuns isi gasesc acum solutia facil, dovada ca materia cenusie lucreaza chiar si impotriva lui ”trebuie”.

Una din marile intrebari fara raspuns era pe ce continent sa ma mut. In acest sens incepusem un proiect : sa analizez toate tarile lumii pentru a gasi acel loc perfect, proiect despre care am scris aici si aici. Intre timp am abandonat proiectul si blogul mi-a acaparat aproape tot timpul.

Revenind in prezent,  acum vreo doua zile am decis ca pentru mine, o persoana foarte comoda si careia nu ii plac complicatiile (in ciuda aparentelor), este mult prea complicat ca pe langa toate problemele relocarii intr-un alt loc, sa mai adauge pe lista si obtinerea dreptului de a intra intararespectiva, obtinerea dreptului de sedere si alte drepturi atasate. Asa ca in lumina acestui rationament, au zburat de pe lista in scopul mutarii, continentele America si Australia, ramanand doar pentru visit purpose only.

Doar cu Europa pe tava, task-ul devine mult mai accesibil. Caci in Europa exista doar cateva tari care chiar se califica pentru marea relocare.

 • UK– nu e neaparat cap de lista
 • Franta – nice romantic contry
 • Portugalia – de-abia astept ca anul viitor sa ii fac o prima vizita
 • Italia – e un fel de Romanie cu 50 de ani mai avansata, eu ma simt foarte bine acolo;
 • Luxembourg– tara asta e un vis; un vis foarte scump.

Asta-i lista scurta produsa intr-un moment de luciditate depresiva. Acum, pentru moment, sa ne intoarcem in prezent, in Romania. Si sa vedem cum putem face din ziua asta libera de Sfantul Andrei, o zi de leneveala productiva.

Comments

 1. am fost in UK o luna si n-as vrea sa stau acolo…la viena te-ai gandit? e in multe clasamente dat ca orasul cel mai bine de trait

  1. Nu cred ca as putea trai intr-o tara germanica. Am citit si eu despre Viena.
   Ce nu ti-a placut in UK?

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.