Reducerea CAS – micsoram procentul, crestem baza la care il aplicam

scaderea cas 2014Este oficial, guvernul a aprobat micsorarea CAS-ului incepand cu 1 octombrie 2014. Astfel, de la 20.5% scadem la 15.8%. Masura asta afecteaza in bine atat SRL-urile cu salariati cat si PFA-urile care platesc CAS.

Cica deficitul asta va fi acoperit incepand cu 2015 din mai multe surse, din care citez doar pe cele care mi se par mai interesante:

Dezvoltarea analizei de risc generalizată la nivelul întregii activităţi de administrare fiscală, în baza informaţiilor de natură fiscală despre contribuabili, precum şi dezvoltarea aplicaţiilor informatice în vederea efectuării de analize ale rezultatelor acţiunilor de inspecţie fiscală, în scopul confirmării criteriilor de risc şi a furnizării de informaţii pentru analizele de risc viitoare; 

Chestia asta inseamna practic ca vor analiza ce date au strans pana acum despre contribuabili si vor stabili ce categorii sunt suspecte de evaziune in functie de obiect de activitate si alti indicatori.

Intensificarea verificărilor la persoanele fizice cu averi mari, conform Codului de procedură fiscală, şi relansarea campaniei de notificare prin transmiterea de scrisori către contribuabilii ce prezentau riscul de nedepunere a declaraţiei de venit din străinătate;

Se preconizeaza ca anul 2015 va fi anul impozitarii masive a veniturilor din strainatate.

Continuarea simplificării accesului contribuabilului la propriul dosar fiscal prin crearea posibilităţii de accesare a informaţiilor privind propriile obligaţii fiscale (S.M.S., e-mail) şi a plaţii electronice a acestora (card, S.M.S.) către Trezorerie;

Ce bine-ar fi sa mai faca si ceva productiv pentru popor!

Implementarea procedurilor şi dezvoltarea unui sistem informatic pentru realizarea schimbului automat de informaţii cu statele membre UE începând cu anul 2015 în conformitate cu prevederile Directivei 2011/16/UE.

Romanul de rand va fi afectat de schimbul de informatii intre statele membre UE, va invata ce anume presupune asta si nu va mai avea impresia ca tot ce zboara in afara granitelor este nedetectabil.

In 2015 o sa fie bine pentru cei care deja au toate veniturile impozitate pentru ca pentru ei scade povara fiscala. O sa fie un mini-soc pentru cei ce vor fi nevoiti sa isi declare veniturile pe care inca le tin la negru. Nu pentru toti scade CAS-ul. Pentru unii creste… from zero to 15.8%.

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.