Procedura esalonarii la plata a datoriilor catre ANAF 2019 si de ce nu functioneaza

Prin bunavointa AJFP Iasi, va pot pune la dispozitie 2 materiale informative privind modalitatea de a va esalona la plata anumite datorii pe care le aveti restante la ANAF.

Stiu ca toata lumea asteapta faimoasa „amnistie” dar luati in considerare nu numai ca ea nu se intrevede la orizont, dar si ca amnistia se va aplica doar dobanzilor si penalitatilor si nu si debitului. Stiu foarte multi oameni care chiar daca ar dori sa profite de acesta „facilitate” numita amnistie, nu au fondurile necesare sa plateasca tot debitul.

Asa ca pentru foarte multi singura solutie ramane esalonarea la plata.

Primul material pe care il puteti descarca este o brosura care va explica avantajele esalonarii si criteriile pentru a va incadra in conditiile cerute ca sa puteti beneficia. Evident, odata citite criteriile veti descoperi rapid si principalul dezavantaj, si anume garantia ceruta pentru a va fi aprobata aceasta esalonare. Cititi voi mai multe amanunte in material.

Al doilea material este o prezentare generala cu exact procedura si actele de depus in cazul in care va hotarati sa aplicati pentru o esalonare.

Mie personal nu mi s-a parut niciodata o idee buna asta cu esalonarea, tocmai din cauza faptului ca ar trebui sa aduc garantii. Pai daca as avea acei bani garantie, sau bunuri, eu zic ca m-ar duce capul sa esalonez datoria fara „ajutorul” ANAF. Cu adevarat un ajutor ar fi fost oferirea unei esalonari fara nici o piedica, mai ales ca ANAF ar fi avut totul de castigat si nimic de pierdut. Oricum datornicul nu plateste nimic. Daca ii mai pui in carca si o garantie pe care nu o are, chiar ca se duce bou si se intoarce vaca, gandindu-se ce-ar fi putut sa faca mai util cu timpul lui decat sa stea la cozi interminabile se milogeasca la ANAF pentru a le da bani.

Si fara esalonare, daca doresti sa platesti, iti poti face si tu un plan pe 12/24 de luni si sa achiti lunar o mica parte. Nu scapi de penalitati dar tot mai bine este sa te apuci sa platesti, decat sa astepti o amnistie care nu te ajuta cine stie ce si o esalonare care s-ar putea sa nu iti fie aprobata.

Comments

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.