Povesti cu Enel

Casa noua, schimbat contact contor curent de pe numele fostului proprietar pe numele nostru. Pentru aceasta operatie fabulosa trebuie sa te duci la Enel, sa stai la cozile lor interminabile pentru semna un nou contract de furnizare de energie electrica. Nu-i suficient ca pierzi o zi pentru acest lucru. Ca operatia asta sa se termine cu succes, in alta zi, aleasa de ei si nu de tine, un nene trebuie sa vina sa verifice ca indexul declarat de tine este cel real. Bine, fie. Macar se rezolva, ma gandesc.

Dupa vreo 4 sapamani de la vizita lui nenea de la Enel, primesc prin posta prima factura Enel pe noul contract. Surpriza! Desi la adresa respectiva nu locuieste nimeni, iar consumul cu renovarea nu este atat de mare, m-am trezit pe factura cu o suma fabuloasa zic eu, mai ales pentru o singura luna de consum – 253 ron. Ce facusera, desteptii: mi-au pus pe factura o taxa de citire contor de 160 ron. Primul impuls a fost sa o las asa, evident de lene. Al doilea impuls a fost sa folosim avocatul din dotare si sa le trimitem o reclamatie pe site-ul lor. Ca tot au sectiune de reclamatii.

Din pacate nu mai am textul reclamatiei, suna bine, avocatesc si amenintator si poate ar fi folosit cuiva.

Cert este ca la vreo doua saptamani de la reclamatie mi-au solutionat favorabil cererea, mi-au stornat suma si mi-au compensat suma. Eu nu platisem factura, pentru ca era in termen, asa ca am platit in final doar consumul meu, cat era si normal.

Ce este important sa se retina din chestia asta:

1. se poate face reclamatie direct pe site la ei, online; fara hartii, fara posta, fara timp pierdut.

2. vei primi un raspuns intr-un final; ca va fi negativ sau pozitiv, nu stiu, poate eu am avut noroc dar ma gandesc ca pentru cantitatea de timp investita, merita sa incerci sa iti ceri banii inapoi.

Si-au cerut si scuze. Stiu ca n-ar trebui sa ma mire normalitatea dar mai dureaza putin sa ma obisnuiesc cu ea.

enel
Si se facu lumina! ­čÖé

Comments

  1. Livius

    Nu este normalitate, ci efectul concurentei, acum ca s-a liberalizat piata si poti alege ce furnizor vrei au inceput sa fie mai atenti

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.