Pivotam

Am auzit prima data conceptul asta in Silicon Valley (serialul). Sunt mare fan. Atunci, mi s-a parut interesanta notiunea si cumva mi-a ramas in background, dar fara un rezultat imediat.

In vacanta sau in weekendurile in care am timp doar pentru mine, imi vin o groaza de idei. Idei despre ce-as fi facut daca nu as fi fost contabila, sau ce-as fi facut daca as fi plecat din tara, in general ce-as fi facut daca. De unele idei sunt asa atasata, incat incerc, mai mereu fara rezultat, sa le integrez in viata mea actuala. Dar nu merge. Ele apartin unui univers paralel, din care eu am ales sa nu fac parte. Asa e viata, plina de alegeri asupra carora nu mai poti reveni. Si mai crud este faptul ca atunci cand faci alegerile, nu te gandesti ca sunt definitive. Aceasta informatie vine cu varsta si experienta. Totusi, exista o solutie salvatoare, care poate rezolva doua probleme deodata: sterge regretele ratarii unei vocatii si te ajuta sa iti reinventezi  afacerea care poate scartaie sau are nevoie de putin polish.

Pivotarea – o solutie fezabila

Cand dai de prea multe ori cu fundul de asfalt, incepi cumva sa anticipezi cand se apropie urmatorul astfel de eveniment. Experienta te invata sa vezi astfel de momente inevitabile ca pe o oportunitate. O gura de aer. O pauza in rutina. O ocazie superba de a pivota, de a-ti reinventa businessul si mai ales, a te reinventa pe tine.

Toata lumea este familiarizata cu exemplul Facebook care a pivotat de la ideea de dating site la ceea ce este astazi. Pivotarea nu inseamna ca ideea initiala a afacerii tale a dat gres. Ci ca pe parcurs, ai descoperit noi fatete ale ideii initiale, care pot fi mult mai profitabile sau mai potrivite.

De unde stii catre ce sa pivotezi? Nu-ti ignora nici audienta. Chiar daca afacerea ta merge struna, s-ar putea ca audienta sa iti ceara servicii aditionale la care tu nici nu te-ai gandit. Ofera-le. 🙂

Pe timp de criza, dar mai ales pentru a o preintampina, nu dispera. Back to basics. Visezeaza si pivoteaza spre ce-ti doresti cu adevarat si n-ai avut ocazia sa practici pana acum din considerente de viata reala & shit like that.

Happy pivoting to all! 🙂

tumblr_n6qbj1nMjH1qiaxzfo10_250

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.