Luiza Daneliuc – contabilitate online

O zi libera

Din cand in cand, imi propun sa imi iau cate o zi libera. Asa, de leneveala. Numai ca ziua mea libera se transforma intr-o zi de munca … in pijama. Ceea ce, realizez, e mult mai bine decat o zi de munca la birou, dar totusi nu isi atinge scopul dorit si anume cel de leneveala.

Leneveala pentru mine inseamna neaparat trezit tarziu, dupa 10. In ultimul timp, fac ce fac si ma trezesc fara ceas inainte de 9. Nu stiu exact de ce, poate imbatranesc!

Leneveala pentru mine inseamna cafea in pat si uitat la TV toata ziua. Ador sa ma uit la seriale TV sau la Discovery de orice fel, imi distrage atentia de la viata mea si pur si simplu traiesc viata celor de pe ecran. Da, seamana cu un drog periculos, poate la fel de periculos ca cele pe care ti le bagi in vena, dar este atat de la indemana, iar eu de obicei, am doar cateva ore dedicate relaxarii, asa ca … este scuzabil!

Leneveala pentru mine mai inseamna si zacutul intr-un loc cu liniste absoluta. Ok, poate nu chiar absoluta, dar fara zgomotele orasului si aici ma refer mai ales la zgomotele specifice traiului la bloc – usi trantite, muzica data la maxim, tipete, rasete etc. Cateva ore fara aceasta poluare fonica fac minunui pentru psihicul meu.

Apropo de poluare fonica, aceasta ar trebui luata mult mai in serios decat este catalogata de majoritatea oamenilor (si anume, doar un moft pentru oameni sensibili) deoarece are abilitatea de a produce un efect nociv violent si de lunga durata asupra psihicului uman si asta fara macar sa observam.  Iar recuperarea este foarte inceata si ajung sa cred ca niciodata completa.

Nici la capitolul asta cu linistea nu stau foarte bine, deoarece nu locuiesc intr-o zona a Bucurestiului care macar sa aduca aminte de liniste si pace.

Leneveala ar trebui sa produca o stare de relaxare totala, de intoarcere la deplinatatea facultatilor mintale. Sa aduca un aport de energie si creativitate. Din acest punct de vedere, leneveala este pentru mine in ultimul timp A TOTAL BUST!

Daca aveti sugestii despre cum se poate lenevi eficient, le astept cu mare, foarte mare interes!

Exit mobile version