Luiza Daneliuc – contabilitate online

Model completare declaratia unica venituri chirii valuta 2019

Foarte multi dintre cei care obtin venituri din chirii confunda termenul de 31 iulie 2019 (noul termen pana la care s-a amanat obligatia depunerii declaratiei unice pentru 2018) cu termenul in care sunt ei obligati sa depuna declaratia unica, si anume in 30 de zile de la data incheierii contractului de inchiriere, de la prelungirea lui sau de la incheierea lui.

Intr-adevar, termenul de 31 iulie 2019 ramane valabil pentru cei ce au avut chirii in valuta anul trecut in 2018 si acum au obligatia regularizarii sumelor. Cei cu chirii in lei nu au aceasta obligatie.

Eu asa procedam cand inchiriam o proprietate, pentru a tine lucrurile simple: stabileam chiria in lei la un curs care includea si eventualele cresteri previzionate de mine asa cum ma pricepeam mai bine. Poate nu am nimerit-o intodeauna dar cu siguranta ma incanta faptul ca nu mai trebuie sa depun decat o singura declaratie pe an.

In video-ul de mai jos regasiti un exemplu practic si mai complex de completare a declaratiei unice pentru cei ce realizeaza venituri din chirii, atat pentru regularizarea anului 2018 cat si pentru estimarea anului 2019 Am luat exemplul unei persoane care are 2 contracte de inchiriere in valuta inca din 2017 si care le tot prelungeste anual, ce are obligatia regularizarii si depunerii declaratiei ori de cate ori prelungeste contractul. Sper sa va fie de folos si spor la inchiriat!

Mai multe informatii despre declaratia unica 2019, despre cum va inregistrati in SPV si despre cum va depuneti declaratia unica, despre unde platiti impozitele, gasiti in acest articol dedicat declaratiei unice 2019.

Exit mobile version