Meseria de contabil – dedesubturi

O persoana spunea ieri sa nu ma mai vait atat ca meseria de contabil e grea. Trebuie sa recunosc ca ma stresez ori de cate ori cineva (contabil sau nu) spune chestia asta. Dar am invatat sa “let it slide”.

Anyway, astazi, intr-o zi care se prefigura normala mi s-au intamplat mie, contabilei care cica are job usurel, urmatoarele, toate in acelasi timp:

1. O demoazela de la o banca de renume, cu titlu pompos de “analist financiar” m-a asasinat cu telefoane si mailuri deoarece doreste sa stie URGENT de ce nu stiu ce balanta nu se pupa cu nu stiu ce bilant si de ce nu stiu ce hotarare AGA nu da cu nu stiu ce suma … raspunsul era foarte simplu : pentru ca nu stia sa citeasca balanta si nici bilantul, si pe parcurs am realizat ca nici mailul meu…

 2. Un client a primit azi poprire pe cont pe o suma din 2006 ce apare achitata atat in contabilitate cat si IN FISA DE LA ANAF, scoasa recent in mai 2012. Deci, respectabilii de la ANAF, au incasat banii, au recunoscut chestia asta prin eliberarea fisei de platitor in care este inregistrata plata, au dat nenumarate certificate fiscale “pe 0”, dar astazi, probabil un functionar care nu stie sa citeasca propriile evidente ne-a trimis o epistola si ne-a blocat contul …

 3. 2 alti clienti au nevoie de ceva urgent AZI.

Iar eu, chiar am un job usor de contabil. Nu ma deplasez la ANAF si nu intru in contact cu specimenele de acolo. Nu stau la cozi interminabile. Am niste clienti foarte draguti si ok cu care sunt in relatii bune si foarte bune. Si multe alte avantaje pe care le-as insira dar v-ati plictisi citindu-le. Eu sunt norocoasa, dar ca mine nu stiu daca sunt 10% din contabili.

O fi poate usor sau poate parea usor un job la birou, tu si cu cifrele tale. Ma rog, nu ale tale, ale clientilor, dar dupa un timp, devin ale tale. Dar cum spuneam, nu este usor. Si nu este despre cifre. Lucrezi cu oameni mai mult decat pare la prima vedere iar asta nu a fost, nu este si nu va fi niciodata usor.

Comments

  1. TataMare

    Asta dovedeste teoria ca la banci lucreaza (aproape) numai prosti si tampiti iar la ANAF numai jegosi.
    In rest, ocupatia de contabil este suficient de lejera incat sa permita scrieri pe blog, in timp ce alti oameni ai muncii trudesc din greu.

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.