Marbella – după 2 ani

marbella paseo maritimo

Pe 13 februarie 2013 am vizitat Marbella. Tot în acea zi am sărbătorit doi ani de relație și tot atunci mi-am îndeplinit un vis.

Nu pentru că am vrut să facem ceva special am ales ziua de 13 februarie să vizităm Marbella. Era și așa destul de special faptul că ne aflam în vacanță, lângă mare. Inițial nu îmi propusesem să vizităm nimic ci doar să privesc marea, să o adulmec, să mi-o întipăresc pe retină și în suflet, să-mi țină de cald până data viitoare.

Dar mi-a fost poate frică. De faptul că nu știu ce îmi rezervă viitorul, de faptul că poate nu o să mai ajung niciodată prin părțile acelea de lume și nu m-aș fi iertat să fi fost atât de aproape de faimoasa stațiune și să nu o vizitez. Ziua de 13 februarie s-a întâmplat să fie ziua în care am ajuns la această rezoluție și acum, dacă stau să mă gândesc, nu putea să se întâmple în nici un fel altfel.

După micul dejun delicios de la hotel (două lucruri de vis a avut și hotelul acesta: vederea spre mare și mâncarea) am pornit-o inginerește (a se citi cu mijloacele de transport locale) către Marbella. Cam două ore a durat un drum făcut în această manieră față de aproximativ douăzeci de minute pe autostradă cât ar fi durat drumul făcut cu o mașină închiriată. Dar eu nu m-am plâns deloc, am avut ocazia să simt pulsul fiecărui loc în care ne opream cu autocarul până să ajungem la destinație. Și unde mai pui la socoteală faptul că autostrada urmează linia falezei pe toată lungimea celor 50 de km iar peisajul este incredibil!

Autocarul ne-a lăsat chiar in centrul stațiunii. Era o zi cu soare puternic și marea mi s-a părut mai frumoasă și mai albastră ca niciodată. Trebuie să recunosc că m-am așteptat ca Marbella să fie  frumoasă dar în același timp inaccesibilă, snoabă și rece. Am găsit în schimb o stațiune ce se încadrează perfect pe coasta de sud a Spaniei fără a face notă foarte discordantă decât poate prin faptul că este mai gălăgioasă și în renovare.

Am găsit acest monument înălțat în cinstea libertății presei și m-am gândit că trebuie să apară pe blog.

monument marbella

Pe plajă, acest elefant care în zilele caniculare este folosit pe post de duș, mi-a amintit de cât de aproape suntem de Africa. Când l-am văzut, asta mi-am închipuit, că se uită în zare cu dor de casă. Dacă te uitai cu atenție în zare, Africa nu o puteai zări totuși dar Gibraltarul este o priveliște foarte consolatoare. De fapt din cauza Gibraltarului ne-am gândit că nu ar fi o idee rea să revenim pentru a face o plimbare până în Gibraltar.

marbella elephant

Pe când înaintam agale plimbându-mă pe faleza aceasta perfectă (din poza de mai jos) l-am zărit: locul acela perfect pe care mi-l imaginasem de câteva ori în minte dar nu credeam ca există cu adevărat. O mică tavernă așezată chiar pe plajă, cu mesele puse chiar pe nisip. la mai putin de 10 metri de mare. Întodeauna mi-am dorit să iau masa într-un restaurant, local, ce-o fi el, care să aibă mesele amplasate direct pe plajă, chiar lângă apă. Mâncarea a fost deliciosă, chiar ieftină iar priveliștea … exact cum am visa-o. Un cadou superb, cu o ocazie specială.

paeilla marbellamarbella

Călătoria noastră pe coasta de sud a Spaniei mi-a rămas în suflet ca fiind una dintre cele mai liniștite perioade din viața mea. Lucru care m-a făcut să aștept cu nerăbdare și cu speranță următoarele aventuri planificate (sau nu) pentru acest an.

____

Acum, mă uit pe geam la niște blocuri gri (vi le-am arătat cu altă ocazie aici) dar nu le mai văd, am întipărită pe retină imaginea mării albastre, spuma valurilor care se sparg de țărm și mirosul sărat. O fi și asta o formă de evadare.

Comments

  1. marius

    Marbella este superba,totusi nu ti s-a parut putin care o aura nostalgica statiunea cand nu e vara? I mean, mie imi este groaza de statiunile litorale in alt anotimp decat vara.Nu par niste orase fantoma?

    1. Nu, Spania avand asa o clima blanda, nu se compara cu extrasezonul nostru de la Constanta. Practic, Coasta de Sud devine un pic mai linistita, mai agreabila pentru oameni care doresc liniste. In rest, absolut totul este deschis si lume destula. Eu nu m-as duce de exemplu in sezon la Marbella. 🙂

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.