Been to these events and lived to tell the story. ­čÖé

[posts-for-page cat_slug=’events’]

Comments

  1. Cristina

    Buna Luiza, felicitari pt blog, e chiar ffff util in special pt noi cei in bransa!!!

    Poate ma ajuti in urmatoarea chestiune: am si eu o firma de contabilitate, membru CECCAR, am contract de munca pe firma (sunt si administrator).
    Facturez lunar/trimestrial cam 10 clienti, din care unul este mai consistent. Merg zilnic la acest client, desi nu sunt angajata acolo, nu merg la program fix, dar pot fi 4-6 ore pe zi. Le fac raportarile IFRS si diverse situatii contabile, lucrez impreuna cu dept lor financiar-contabil. Folosesc in general laptop-ul meu, dar si un PC de la ei pt diverse operatiuni care necesita acces direct la reteaua si softurile lor. Nu imi platesc ei telefonul si nici alte cheltuieli. Cineva imi spunea ca daca petreci prea mult timp la un astfel de client, la un control mai abuziv, fiscul te poate reclasifica „dependent”. Crezi ca e posibil asa ceva? Stiu cele 5 conditii ale „activitatilor dependente” si consider ca nu mi se aplica. Ce ar trebui sa fac suplimentar ca sa ma „protejez de un astfel de abuz”? Multumesc mult.

    1. @Christina – in opinia mea nu esti in nici un fel dependenta doar pentru ca te duci des la sediul lor; poti prezenta la un control ITM contractul de prestari servicii in care eventual sa specifici la obiectul contractului si faptul ca te deplasezi la ei de cateva ori pe saptamana. In plus, ai 10 alti clienti, nu ai putea fi dependenta, pentru ei lucrezi din alta locatie, cu propriul laptop. Abuzuri se fac in aceasta perioada dar ai contractul de prestari servicii, eu zic ca e ok. Poti face o anexa la factura ta in care sa specifici tot ce faci pentru ei, inclusiv deplasarile.

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.