Karma functioneaza

Ieri ma gandeam la chestia asta: karma chiar functioneaza!

Nu e prima data in viata cand am revelatia asta dar nu stiu ce naiba fac si uit mereu aceasta lege nescrisa. E la fel cum uita lumea de legea nescrisa a economiei de piata desi curba se repeta la fiecare 10-15 ani, adica de vreo… 4 ori in viata? Un prieten de-al meu zice mereu ca oamenii vor uita acest colaps al preturilor imobiliarelor iar peste 5 ani, cand totul va fi iar pe val, se vor cumpara din nou in prostie (si din prostie) apartamente aflate in faza de proiectare, pe sume astronomice.

Revenind la karma, de care tot uit, functioneaza cu precizia unui ceas elvetian. Cand ma gandesc la lucruri negative si fac lucruri negative, mi se intampla si mie lucruri… negative. Cand gandesc pozitiv, traiesc si cu grija celui de langa mine, si chiar cu grija celui de pe strada (sau mai concret, cu grija celor care imi scriu mailuri solicitand sfaturi contabilicesti), lucruri bune incep sa se intample si pe strada mea.

karma

Asa ca am tinut mortis sa va spun ca expresia aia cu „Karma is a bitch”  m-a facut sa ma gandesc la faptul ca poate expresiei i-ar sta mai bine rescrisa, in ceva de genul „If karma is a bitch, then so are you!”.

Iar ceva foarte evident si tamp poate fi invatat din acest peiorativ al situatiei, si anume ca poate daca lucrurile merg prost, ceva nu faci tu bine.

De fapt, si mai subtilul situtiei este ca, daca toate merg bine dar tie ti-e rau, poate ca toate merg bine in directia gresita.

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.