Cat costa independenta si ceva citate inspirationale

De-ar fi sa incep cu concluzia, as spune ca independenta costa bani iar dependenta costa suflet, stima de sine si posibil niste sanse pe care le ratezi cu brio din cauza de strings attached. Si gata. Am spus totul intr-o singura fraza.

Ei, acu’ probabil ca ma plictiseam acasa sau ceva, dar eu m-am abatut de la definitia de mai sus, realizand performanta extrema de a ma costa dependenta, pe langa jumatate din suflet si o poala de bani. Momentul ala cand iti vine mintea la cap e exact ca in filme: auzi o muzica ciudata gen aleluia, de nu stii exact daca ai murit sau tocmai ai inviat. O claritate nepamanteana te inunda si primul sentiment dupa ala de fericire absoluta, e ala de furie, gen „fata, da’ proasta ai mai fost!”.

Fact: Orice situatie in care ai impresia ca „you have to be” dar nu vrei, ba mai mult, o urasti din ficati, ghici ce, n-are alta iesire decat… iesirea din situatie. Creierul tau, mai destept ca tine (doh!) te-a pacalit sa play it safe. Odata ce realizezi asta, iti vine sa ti-l extirpi, sau oricum, sa dai mai multa importanta intuitiei pe viitor. Solutia, intodeauna exista dar probabil nu o vezi din locul in care stai. Fa un pas. Stanga, dreapta, inainte, nu conteaza, just move. De multe ori, un pas inapoi ajuta mai mult decat un pas inainte. 

Fact: Sunt si eu om si am frici. Am adunat in ultimii ani niste frici de om mare, unele ale mele, altele imprumutate. Nu conteaza, sunt acolo, m-am procopsit cu ele. Nu-s vreo curajoasa. Daca eu pot puteti si voi. Chiar daca eu nu pot, voi sigur puteti.

Fact: Presimt ca in lumina noii libertati, o sa gasiti mai multa filozofie pe blog si mai putin sarcasm. Freedom does that to you.

Fact: Acesta este si va ramane un blog personal, deci pseudo filozofarile sunt permise si absolut tolerabile impreuna cu citatele inspirationale siropoase.

Recapitulam: in general, independenta costa un pic de curaj, multa incredere intr-o viziune care-i doar in capul tau, niste introspectie, niste nopti nedormite; costa si niste bani, dar din toate elementele de mai sus, cel mai usor e sa faci rost de bani; la servici nu te plateste nimeni cu o sacosa de curaj si nici cu un pic de viziune asupra a ceea ce poti fi.

Nici nu vrei sa stii cat te costa dependenta; asta-i alt subiect.

Anyway, vacanta placuta si sper sa va folositi timpul asta liber si pentru a va gandi daca sunteti unde doriti sa fiti – acasa, la job si in general in viata. Iar daca nu sunteti, sa va faceti curaj sa fugiti. Sau macar sa va ganditi serios la asta. Vizualizarea face minuni.

Comments

  1. Imi plac postarile astea filozofale 🙂 Dependenta costa mai mult decat independenta, dar asta se vede doar pe termen lung si doar daca viziunea din capul tau devine tangibila si vizibila pentru alti oameni.

Add A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.