Luiza Daneliuc – contabilitate online

Înapoi pe baricade

Prima zi de muncă a început cu un trezit brusc la o oră inumană de 8 dimineața. Da, știu sunt și oameni care se trezesc la 6 și la 8 deja muncesc dar pentru mine trezitul a fost o problemă încă din copilărie.

Cafea … n-am apucat să beau decât la birou pentru că eram grăbită să ajung cât mai repede la muncă. Nu chiar ca o școlăriță în ei prima zi după vacanță dar cam pe acolo. Atâtea gânduri despre ce trebuia să fac mi se învălmășeau în cap încât începeam să cred că ar fi fost mai bine să vin la birou de azi-noapte, poate așa răzbesc. Știți momentul ăla de panică în care pur și simplu ai prea multe lucruri de făcut și oricât ai planifica și ai întinde de timp, nu e posibil să le faci? Cam așa e la noi în fiecare lună de ianuarie. Partea bună este că am antrenament cu tipul acesta de anxietăți, așadar și prin urmare am ignorat sentimentul și mi-am așezat în loc o cafea maaare. Nu chiar la fel de frumoasă ca asta din poză, dar bună rău.

 

#dorintedecontabil

Apropo de pozele astea și ce-i cu ele.

Începem noul an cu mari speranțe în viitor și într-o lume mai bună. Bine, ele sunt mici speranțele, dar înfrumusețăm povestea, poate poate se prinde și de noi un pic de optimism și apoi, așa tăvălug să ne învăluie tot anul.

Una din ideile mele este să înfrumusețez viața contabililor (inclusiv a mea) despre care se spune că-s monotoni și plictisitori. Nu-s ei așa monotoni, dar activitatea devine uneori repetitivă iar un zâmbet, un gând bun adresat doar nouă, ne face tare bine din când în când. Așa s-a născut ideea de a crea hashtag-ul #dorintedecontabil unde sa ne exprimăm, noi ăștia așa monotoni cum suntem, dorințele de zi cu zi. Ce ne-ar face să ne simțim bine și să ne practicăm meseria mai cu spor și veselie.

Și pentru că nu suntem urâcioși #dorintedecontabil poate cuprinde și dorințele auditorilor sau ale consultanților fiscali sau ale celor ce se ocupă de resurse umane sau mai știu eu ale cui meserii anexe și conexe.

Am început cu cafeaua evident, ea fiind în multe din zile, alimentul de bază. Și cred că este valabil pentru toate persoanele care au o muncă sedentară de birou și norocul ca firma să plătească pentru cafea. 🙂

Am avut tentative de a trece pe ceai, din rațiuni evidente de sănătate, dar fără mult succes. În zilele cu multe calcule, multe telefoane și puțin chef de muncă doar o cafea mare și foarte dulce mă salvează.

Așa că, dragi citiori (nu numai contabili) enjoy your coffee wherever you are!

Povestea continuă cu comentariile voastre pe blog și pe hastag-ul buclucaș #dorintedecontabil .

Exit mobile version