In urma cu toate

Cea mai misto si mai libera perioada pentru contabili este august-septembrie. Atunci te poti relaxa, nu mai sunt urgente si simti si tu ca vara. Atunci plec eu in concediu, sau mananc la pranz la birou, pentru ca imi permit sa o lalai cate o ora pe zi la masa. Cea mai nasoala perioada pentru un contabil este perioada ianuarie-februarie-martie cu preview in decembrie.

In urma cu articolele. Intodeauna mi-a fost greu sa ma tin de un program repetitiv. Cu atat mai greu imi este sa scriu la comanda, doar pentru ca a venit ziua aia in care trebuie sa scriu. Iar cand scrii si chestii tehnice, contabile, nu poti scrie un articol in 10 minute. Poti scrie ideea articolului in 10 minute dar research-ul din spate, pe care iti bazezi opinia dureaza de obicei niste ore. Deci trebuie inceput din timp. Cateodata imi vin cinci idei de articole in acelasi moment si ca sa nu le uit le incep si cateodata le scriu pe toate unul dupa altul. Cateodata, cand am perioade aglomerate, nu-mi vine nici o idee, nici n-ar avea cum, daca eu sunt conectata la problemele iminente ale vietii si nu la ceea ce simt.

In urma cu contabilitatea. Tehnic, inca nu sunt in urma cu contabilitatea dar voi fi, iar chestia asta ma stresesaza. Termenul de depunere a declaratiilor pentru luna decembrie este 19 si nu 25, ceea ce inseamna practic ca trebuie sa termin toate declaratiile cu o saptamana mai repede. N-ar fi neaparat un capat de tara daca problema ar tine de prelucrare si nu de clientii care, pe buna dreptate, in decembrie numai de contabilitate nu au chef.

Iar luna decembrie este doar un preview la nebunia din ianuarie, cand, pe langa faptul ca trebuie depuse declaratiile la trimestru cu calcului impozitelor pentru toate firmele, fie ele ca platesc lunar sau trimestrial darile, mai este si luna in care depunem o groaza de declaratii inutile de informare dar mai ales, este luna aia fatidica in care stabili vectorul fiscal al firmelor pentru anul 2015. Operatia asta e foarte importanta, pentru ca pe ea iti bazezi toata contabilitatea  si raportarile din anul respectiv iar daca gresesti rationamentul aici, gresesti tot anul.

In urma cu raspunsul la mailuri. In fiecare zi, imi scriu intrebari legate de contabilitate si fiscalitate, in medie 5 persoane. Toti intrebati cam acelasi lucru dar fiecare aveti o situatie particulara, asa ca raspunsurile nu poti fi in nici un caz copy-paste. De la un timp am ramas in urma rau de tot cu raspunsurile astea. Sper ca inainte de Revelion sa raspund tuturor celor care mi-au scris in decembrie.

In urma cu renovarea. Daca povestesc cuiva ca m-am apucat de renovare in septembrie si la jumatatea lui decembrie eu inca construiesc la el, zice ca ceva nu-i in regula. Teoretic in doua luni de zile ar trebui sa fie gata renovarea unui apartament, cu tot cu finisaje, iar eu mai lucrez inca la constructia lui efectiva. Pentru ca desi este un apartament in bloc, e ca si cum as fi construit o casa, mai putin podeaua si acoperisul. Totusi, termenul limita pentru mutare, pe care l-am setat cu larghete credeam eu, in aprilie 2015 pare inca ceva tangibil. Am un feeling ca in curand situatia nu va mai sta asa roz.

In urma cu timpul personal. Aici am o datorie catre mine mai mare decat China. Tot astept perioada aia din viata mea in care o sa acord prioritate lucrurilor cu adevarat importante. Momentan, nu se prea zareste la orizont. Dar surprize pot aparea in orice moment si chiar sunt convinsa ca vor aparea la momentul potrivit.

vintage accountant

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.