Iarnă. Power off.

snow in marchE iarnă iar, iarnă iar … când eram mică, așa pe la vreo 12-13 ani, de-abia așteptam să vină zăpada. Dar zăpada aia adevărată cu troiene și nămeți nu ce numim acum zăpadă. Și nu înțelegeam de ce adulții, persoanele alea sobre și plictisitoare, strâmbă atât din nas la venirea ei. Era până la urmă, după Moș Crăciun, cel mai așteptat eveniment al sezonului.

Acum, adult(ă) fiind, am ajuns să urăsc zăpada. De fapt, nu neapărat zăpada în sine ci frigul asociat cu iarna. Dacă ar putea să ningă la 25 de grade, pe mine nu m-ar deranja foarte tare. Iar astăzi, când chiar credeam că am scăpat ușor anul acesta și că România s-a mutat, ce puțin din punct de vedere climatic, mai la sud, iaca poznă! Ninge!

lights

Și cum o nenorocire nu vine niciodată singură, iarna a venit și curentul a plecat. Avem pană de curent. Acum, vă rog să faceți un exercițiu – voi de imaginație, la mine e pe viu – și să vă gândiți ce puteți face într-o casă fără curent. Vă spun eu, deși pare incredibil: NIMIC.

Evident, nu mai punem la socoteală că nu am net, TV, în curând nici baterie la telefon și laptop – deci că sunt complet izolată de lume. Și hai că izolarea de lume este bună dar lipsa de net este reaaaaa.

Nu am realizat până astăzi că lipsa de curent vine la pachet cu lipsa de cafea – cafetiera merge cu curent, surprinzător! Eu credeam că merge pur și simplu. Ok, zic, let’s go back to basics. Să aprindem aragazul că e cam friguț în casă. Mă rog, plita. Hmmmm … asta da surpriză, si prostia asta de plită, deși pe gaze, merge tot cu curent, are aprindere electrică.

În concluzie, singurele lucruri care merg în casa asta fără curent sunt caloriferele și apa. Și asta doar pentru că stau la bloc și pentru că probabil am și puțin noroc să nu se fi stricat și o țeavă în timp ce a picat curentul și în timp ce ninge. Iar.

What to do? Păi singurul lucru pe care îl pot face este să termin de citit cartea aceea faină despre Bucureștiul de altă dată. Asta așa, până se întunecă.

Și mai pot să încep să pregătesc bagajul pentru plecarea la Bari de peste 2 zile. De-abia aștept să revăd marea.

Happy zăpadă day!

Comments

  1. la mine a fost putina zapada de dimineata, chiar viscolita, apoi seara a fost chiar ok 😀

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.