Granițe

inchiderea granitelorȘtirea la care poporul a reacționat cu popoul, again: 4 din 5 britanici s-au declarat împotriva deschiderii granițelor pentru imigranții români și bulgari.

Cât de nașpa! Vai dar cum se poate ne să desconsidere așa? Suntem cetățeni europeni și avem drepturi! Uite, până și CE a sărit în apărarea noastră sancționând UK pentru atitudinea abominabilă pe care o are față de Românica. Comisia așteaptă în prezent răspunsul autorităților britanice … și-l va primi după ceafă.

Și pentru că tocmai zilele trecute mi-a fost servită o lecție despre cum cu generalizarea poți manipula oile, să discutăm despre generalizare. Generalizarea că romanians are smart, că românii au talent, că românii au inventat un milion de lucruri.

No people. Câțiva români au inventat niște chestii, puíni români și-au depășit condiția pentru că au fost într-adevăr smart, o mână de români au talent. În nici un caz românii. Despre români se poate spune în termeni de generalizare, mai degrabă că peste 50% dintre ei sunt inculți și n-au văzut în viața lor o toaletă. Săpunul și pasta de dinți sunt obiecte mistice. Când le ceri să muncească în țara lor, ridică din umeri, colectează ajutorul de șomaj sau ajutoarele sociale și se plâng că Guvernul nu le dă. Românii sunt o turmă de vite care vor să pască pe pășunile mai verzi ale oamenilor civilizați, civilizație obținută cu biciul. Și România ar fi civilizată după 50 de ani de bici, numai că noi preferăm să rămânem niște vite încălțate care mănâncă ajutoare de la stat.

Nu înțeleg, există printre voi oameni, care din mărinimia sufletului, primesc în casă țigani? Sau măcar  angajați români harnici și dornici de afirmare care au nevoie de un loc de muncă dar nu corespund cerințelor? NU. Atunci de ce aveți pretenția ca niște străini să primească la ei în ogradă niște maimuțe nedresate doar pentru potențialul pe care îl au?

Nu toți românii sunt genii așa cum nu toți românii sunt maimuțe nespălate. Străinii vor doar să scape doar de cei care nu corespund cu nivelul lor de civilizație. A, că cei care corespund cerințelor sunt totuși discriminați doar pentru că vin din Romînia, da, asta e o nedreptate dar care nu trebuie contrabalansată cu deschiderea granițelor pentru toate oile.

Naționalismul, patriotismul are legătura cu apartenența individului la acea națiune mai mult decât cu locul unde s-a născut. Dacă poporul meu ca și nație a evoluat mai încet decât mine ca individ este explicabil de ce nu mă simt foarte naționalistă. Nu știu fraților de ce doar pentru că m-am născut pe o bucată de teren cu numele de România tre’ să fiu acum patriotă. E ca și cum ai spune că dacă m-am născut în mijlocul unei comunități de ortodocși e o blasfemie să mă simt catolică. Sau atee. N-am putut să aleg pe ce bucată din pământ să mă nasc, n-am putut să îmi aleg familia și cred că într-o oarecare măsură unele lucruri ne sunt așa sortite dar clar pot alege cum și ce gândesc despre toate astea.

În lumea publicității dacă nu te încadrezi în grupul-țintă căruia îi este destinată reclama, se cheamă că „nu ești în target” și prin urmare, reacția ta la reclama respectivă este irelevantă. Așa că pentru cei care nu sunt în targetul celor pentru care se refuză deschiderea granițelor, adică pentru cei spălați, deștepți, care doresc să lucreze cinstit fără să dea cuiva în cap pe stradă sau să campeze sub vreo fântână în centrul orașului, vă spun atât: nu mai fiți irelevanți, nu vă mai simțiți atacați. Nu la voi se refereau britanicii.

Comments

  1. cinic

    un vechi negociator spunea ca intr-o targuiala nu capeti ce vrei tu ci ceeace este dispus celalalt sa dea. Se aplica si la UK: te accepta nu pe baza a ceea ce crezi tu despre tine… Fiecare dintre noi este acceptat pe baza unui ” examen „, informal dar si individual. O spun dintr-o mare experienta personala. Sigur ca britanicul care a avut o prima experienta pozitiva cu un roman va reactiona diferit decat cel ce a avut o experienta negativa. [ de multe ori, cetatenii UE au avut un prim contact cu neamul lui Parpanghel, asa ca specialistii IT vor trebui intai sa readuca la cota zero impresia si abia apoi…]. Si mai ales sa nu fim ipocriti: cu alte vorbe, dar si pt. ca la noi nu e atat de grav, auzim expresii similare despre somalezii/chinezii/pakistanezii care intentioneaza sa se stabileasca si munceasca in RO. PS. si sa nu ne gadilam degeaba: si germanii au turcii lor si francezii pe maghrebieni si italieni pe marocchini.

  2. Excelent scris!

    Pana la urma nu toti suntem egali! Cei buni, cei ce au ceva de oferit societatii nu vor avea probleme oriunde or merge. Cei a caror singur „skill” este sa spele bude sau sa culeaga salata o pot face si aici in tara, nu este normal ca un capsunar sa aiba vile si profesorii sa-si faca griji ca nu pot plati chiria.

    Nu suntem romani, britanici, unguri sau somalezi. Suntem toti oameni, singura diferenta e ca unii stiu ce vor de la viata si se lupta pana obtin ce-si doresc.

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.