Travel: Gradina Zoologica din Sibiu

Nu pot fi lirica in legatura cu aceasta relatare deoarece cred ca nu se impune.

Despre o astfel de plimbare as scrie puncte forte si puncte slabe cam ca intr-o analiza SWOT. Si pentru ca oamenii ar vrea sa stie de ce sa viziteze si de ce sa nu viziteze aceasta locatie, dar mai important, pentru ca eu, inainte sa plec la Sibiu, am cautat un astfel de articol. Nu l-am gasit, dar daca l-as fi gasit, as fi preferat o insiruire telegrafica decat una lirica.

Puncte forte

1. Locatia : Gradina Zoologica este amplasata in aer liber intr-o padure la marginea Sibiului care gazduieste si Muzeul ASTRA (Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale www.muzeulastra.ro) tot in aer liber. Adica mergi asa prin padure, pe alei asfaltate (da, am un fix cu asfaltul si utilitatile) si din loc in loc, cand pe stanga cand pe dreapta, mai vezi cate un animalut (in cusca, bineinteles). Custile sunt mult mai mari decat la Bucuresti, creand un confort 1 sporit animalutelor.

Padurea este dispusa in jurul unui lac (cam cum este Herastraul in Bucuresti) foarte dragut amenajat cu rate semi-salbatice si pesti.

2. Pretul : 3 lei biletul pentru adulti. 2 lei pentru copii, studenti si pensionari. Sunt cei mai bine cheltuiti 3 lei de mult timp incoace. Ar fi meritat si 30 de lei. M-am intrebat intial de ce costa atat de putin biletul? Gradina Zoologica arata bine, relativ intretinuta, dar mereu este loc de mai bine, de ce sa nu fie macar 5 lei biletul. Apoi m-am gandit ca in acest fel accesul este mai facil pentru toti oamenii care locuiesc in Sibiu si in imprejurimi. O fi bine, o fi rau?

3. Siguranta si tratamentul animalelor ca si impresie artistica : Spun ca si impresie artistica pentru ca efectiv cum sunt tratate animalele n-am vazut. Am vazut doar ca erau putin apatice si somnolente, poate pentru ca era si pentru ele sambata. Am vazut ca aveau spatiu de miscare, apa si mancare (de exemplu maimutele aveau fructe si legume proaspete si mancau din ele intr-un mod funny).

In termeni de siguranta, m-a impresionat faptul ca animalele salbatice stateau in custi cu gard electrificat, astfel incat sa le piara cheful sa se apropie prea mult de tine. Accesul in aceste custi se face pe baza de card magnetic.

4. Ambient : banci curate si relativ noi la tot pasul, masute cu scaune pentru odihna, jardiniere de flori in locurile amenajate pentru relaxare. Semne si panouri pentru turisti cu directiile in care poti gasi diferite animale. Cosuri de gunoi. Asfalt. ­čÖé

Puncte slabe

Gradina Zoologica din Sibiu este cu mult peste cea din Bucuresti. Dar asta nu inseamna ca nu are si unele puncte unde se cer imbunatatiri:

1. Pe lacul din mijlocul parcului puteai sa te plimbi cu barcute si hidrobiciclete ce nu erau tocmai noi. Erau cred ca de pe vremea comunismului si doar revopsite.

2. Locul de unde puteai cumpara ceva de baut sau de rontait era un chiosc post decembrist destul de amarat. Acolo, pe locul lui ar fi mers o terasa, nu neaparat de fite dar asa mai rasarita.

La final, va invit sa mergeti sa o vizitati, merita!

Comments

  1. TataMare

    Daca m-ar intreba cineva pe mine, as zice ca locul animalelor respective nu are cum sa fie acolo…

    1. blo

      si eu am oroare de gradini zoologice. nu de alta, dar am dus ani de zile o viata de corporatista, si stiu cum e ­čÖé

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.