Game of Thrones

În prima zi a anului m-am delectat cu o activitate ce  implică lenevitul în pat și mâncat prostioare interzise în alte ocazii, cum ar fi chips-uri cu wassabi, floricele home made si prajituri rămase de la Craciun (încă foarte bune).

Anul acesta ne uităm la Game of Thrones. Îmi plac poveștile. De fapt, când eram mică citeam doar povești, probabil ăsta fiind și motivul pentru care încă mai cred în ele. Bunica avea întreaga colecție de Povești Nemuritoare, colecție pe care am citit-o de vreo câteva ori cap coadă.

Când citesc o carte mă afund cu totul în povestea respective și mi-o asum, o trăiesc de parcă ar fi a mea, ceea ce îmi oferă o binemeritată portiță de scăpare din realitatea vremilor noastre. La fel se întâmplă și cu filmele motiv pentru care la noi în casă uitatul la film și cititul sunt sfinte (adică să te ferească vreun sfânt să ma întrerupi!).

Game of Thrones este o saga medievală  perfectă pentru o zi interesantă în fața televizorului. Are de toate: poveste destul de încâlcită cât să nu îți jignească inteligența sau să te facă să adormi, costume realiste inspirate din cultura persana și cea japoneză, decoruri de poveste, coloana sonoră pe care vrei să o asculți după ce ai terminat de vizionat filmul.

Mi s-a părut interesant faptul că au folosit de exemplu cetatea din Dubrovnik pentru King’s Land (unul din castelele din film) sau Ballintoy Harbor (Scoția) pentru a da viață portului Pyke din Iron Islands (un alt târâm de poveste din film). Acum am un motiv în plus să vizitez orașul Dubrovnik și alte locații unde au mai fost filmate scenele cum ar fi Malta, Maroc, Islanda.

Game of Thrones se remarcă prin faptul că spune o poveste în care toată lumea are dreptate și toată lumea greșeste, astfel încât de orice parte a baricadei te-ai afla, cu oricine ai ține și pe oricine ai apăra, vei greși într-o mai mică sau mai mare măsură. Cam ca în viață.

So much for my escape from the ordinary life

Comments

 1. La mulți ani, Luiza!
  Sunt în asentimentul tău, mi-a plăcut acest serial, cele 2 sezoane urmărite cu interes! …Așteptăm sezonul 3!…Gând la gând, cu bucurie, draga mea!
  Toate bune de pe meleaguri nemțene!

 2. Un 2013, Luiza, așa cum ți-l dorești!
  Un gând bun, o vorbă pe măsură și-un zâmbet din toată inima!
  Sănătate, iubire, înțelegere!

 3. La mulţi ani, Luiza, bine te-am regăsit!
  Am început să urmăresc serialul.

  1. La multi ani si tie, iti doresc un an special! Sa imi spui te rog parerea ta despre serial la final. Vizionare placuta 🙂

 4. Iti recomand si cartile (scrise de GRR Martin), sunt mari e drept (ma refer la nr de pagini), dar merita.

  ps: la multi ani

 5. La Multi Ani! Filmul este foarte bun dar va recomand tuturor sa cititi si cartile. Veti intelege mai bine ce si cum gandeste fiecare caracter.
  Eu sunt dependenta de acest roman. Citesc pana nu mai pot 🙂

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.