Fur timp! Furati timp!!!

Deoarece sunt imens de frustrata de epoca in care m-am nascut, care ma sileste sa traiesc cu butonul de fast-forward vesnic apasat, m-am decis sa devin o mica escroaca si sa fur cea mai pretioasa resursa (dupa capul meu) de care dispunem noi oamenii, timpul. Fur timp ori de cate ori pot si in orice maniera pot. Si daca la inceput ma simteam oarecum vinovata pentru ca imi “tradez” pe rand job-ul, prietenii, relatia si stiul de viata, am ajuns sa fur timp fara remuscari.

Fur din timpul dedicat treburilor casnice si le las nefacute pana ajunge femeia angajata la curatenie sa le faca ea. Fur din timpul dedicat TV-ului si incerc sa citesc iar cititul ma indeamna inevitabil spre scris, iar scris-ul, deoarece se intampla cu pauze de intors la realitate, inchide cercul si ma trimite invariabil inapoi la citit pentru recapatarea mult doritei stari de beatitudine si inspiratie.

Dar in ultimul timp, cel mai mult fur din timpul alocat job-ului deoarece am descoperit eu ca job-ul asta al meu care ma tinea la serviciu 8 ore pe zi se poate face in 6 ore si de ce nu chiar in 4 ore daca sunt bine organizata. Si investesc timpul furat in citit si scris si de multe ori doar in somn si visat cu ochii inchisi sau deschisi la o alta epoca, la eroinele mele din romanele citite pe neerasuflate si traite mai intens decat propria-mi viata.

Inca nu am gasit modalitatea perfecta si sigura pentru a iesi din timpul meu si a ma transpune acolo unde imi doresc sa fiu, acolo unde ma regasesc. Dar ideea si nevoia iesirii din timp, nu e noua, au simtit-o pe rand multi si mari filozofi si scriitori. Se spune chiar ca unii au si reusit …

Si poate au simtit-o si alti multi oameni anonimi, asa ca mine, dar despre ei nu se stie nimic si nici nu se va sti vreodata. Dar eu sunt convinsa ca au existat si exista.

Important este ca in viata si stilul si epoca ce mi-au fost impuse de vremurile in care m-am nascut, sa pot aduce macar un strop de alta realitate, o realitate in care viata si timpul nostru era al nostru, sa gandim, sa citim, sa filozofam, sa experimentam si nu doar sa tocim asfaltul pe aceeasi ruta monotona casa-serviciu-casa, sclavi ai unei monotonii care ne anuleaza una din insasi  caracteristicile inscrise in ADN-ul nostru, si anume aceea ca fiecare om este UNIC.

Pe final, un ultim indemn : furati timp!

Comments

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.