Foloasele Blogroll-ului pentru o incepatoare (ca mine)

Am inceput sa bloguiesc acum vreo luna. Sau vreo doua, eu cu notiunea timpului nu prea stau bine. Cert este ca se simtea nevoia acuta de un hobby. De fapt, e mai mult decat un hobby, se simtea nevoia acuta de a asterne gandurile care imi explodau in cap pe hartie si pentru ca na, un pic din firea analitica de care dau dovada in viata de toata zilele la job s-a transpus si aici, in hobby, m-am gandit eu asa ca nu pot incepe direct cu scrierea unei carti. Intai sa capat putina experienta cu blogging-ul, sa invat si sa ma cizelez. Cartea, poate astepta.

Si uite asa intr-o zi cu soare, lucratoare, el, mi-a faurit in trei timpi si doi miscari un blog pe wordpress. Ce fericita am fost in ziua aia. Viata avea din nou, sens.

Dar dupa ce scrii vreo 2-3 posturi, te pocneste ideea ca nu-i de-ajuns sa scrii. O parte din frumusetea vietii online este sa interactionezi cu oameni pasionati de aceleasi lucruri ca si tine, sa obtii feedback, orice fel de feedback, mai ales cu ce nu faci bine. Dar cine sa ti-l ofere ca nu cunosti pe nimeni si nimeni nu stie ca existi?

Asa ca am inceput prin a da search pe google dupa cuvintele “bloguri 2012”. Da stiu, nu foarte inspirat, dar eficient. Am gasit primul blog, neinteresant (pentru mine, o visatoare), cu chestii tehnice si gadget-uri electronice. Dar blogul asta avea o sectiune de blogroll, despre care m-am prins eu repede, prezinta toate blogurile pe care respectivul le citeste si pe care le recomanda pentru ca lui i-au placut. S-au deschis astfel in fata mea in urmatoarele zile si saptamani zeci de pagini de bloguri ale diversilor necunoscuti, care scriau pe diverse teme, care aveau si ei la randul lor blogroll si de acolo se iveau alte zeci de posibilitati de citit lucruri interesante.

Blogroll-ul asta e o inventie tare interesanta si practica. Pentru cineva in ziua 1 de blogging e mana cereasca. Eu inca citesc de saptamani bune blog-uri noi la care ajung din blogroll-ul altor bloguri la care am ajuns din blogroll-ul … .

Lucruri dragute descoperite pana acum : Webstock (la care particip, wee!), Libraria Bastilia … multe blogguri super interesante (pe care le gasiti in bloggroll-ul meu).

Blogroll-ul e cea mai tare inventie pentru incepatorii in blogging. Asta si platoformele gratuite de blogging. Si internetul. Si EL care stie mai multe ca tine si te scoate din impas ori de cate ori un buton nu merge, sau nu stii ce face, sau face exact pe dos decat ai vrea tu sa faca.

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.