Focus

Cand imi pierd directia sau focusul imi place sa aloc un pic de timp pentu a-mi pune ideile ordine. Incep cu laptopul.

Fac curatenie in laptop asa cum fac curatenie si in casa. Nu suport defel sa am chestii insirate pe desktop pentru ca acolo imi tin eu taskurile in lucru. Daca am multe chestii lasate pe desktop am impresia ca am multe lucruri neterminate. Iar lucrurile incepute si neterminate ma urmaresc pana seara tarziu, imi dau insomnii, ma fac sa ma simt ca n-am performat cum trebuie.

Dar mania de a face curat nu se termina aici. Nu suport ideea de a avea pe laptop fodere cu lucruri vechi, cu documente de care nu mai am nevoie si de care aproximez ca nu o sa mai am nevoie in viitor. Cateodata, aproximez prost, dar asta tot nu ma vindeca de mania stersului. Singurele care mai scapa sunt pozele si muzica, dar asta doar pentru ca viata m-a invatat ca nu-i bine sa stergi poze. Mai bine le pui pe un CD la pastrare.

De curand a fost una din zilele alea de curatenie. Am sters pe rand documente despre clienti foarte vechi, am sters poze, planuri si idei de cand aveam de gand sa construiesc o casa pe pamant si nu sa ma mut intr-un apartament. Am sters idei, planuri si calcule in excel de pe vremea cand planuiam sa achizitionam o casuta in sudul Spaniei. Am sters documente intregi cu informatii despre mutatul in UK, despre contabilitatea de acolo, despre joburi, despre chirii.

Mi se pare benefic sa ma eliberez de toate ideile care nu au prins viata dintr-un motiv sau altul si sa concentrez 100% din energia mea catre ceea ce fac. Asa sunt eu, nu pot si nu vad rostul sa te implici in ceva doar pe jumatate, pe sfert.

Acum e loc de idei noi si planuri marete. Am facut spatiu, acum las universul sa se manifeste.

focus on reality
Focus on reality
focus
Focus on change

Comments

  1. Catalin

    Sfat: Nu pastra fotografiile pe CD-uri. O sa constati peste cativa ani ca au disparut.

      1. Catalin

        Cu placere. Suprafata de inregistrare a datelor pe CD/DVD contine un material organic de cele mai multe ori de proasta calitate, iar in timp (cativa ani) se degradeaza. Pur si simplu se distruge suprafata si duce implicit la pierderea datelor.

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.