Am filmat pentru TVR2 – În țara minunilor!

alice-in-tara-minunilor
Foto şi concept Florin Costache

Bună Dimineața, București!, ziarul la care contribui și eu din când în când cu câte un text, a fost invitat în emisiunea de pe TVR 2 – În țara minunilor, să vorbească despre pasiunea lor pentru București și despre motivația ce stă în spatele multor ore de muncă pentru ca acest ziar să vadă lumina zilei.

Am participat și eu la filmările ce au avut loc pentru a ilustra modul în care se țin ședințele de redacție, modalitatea de realizare a unui interviu (modelul ales a fost domnul Florescu Cafegiul) și modalitatea de distribuție a ziarului către bucureșteni. Ce a ieșit  … e de povestit!

Când am auzit că vom fi “dați la televizor” prima mea întrebare a fost legitimă și toate femeile vor înțelege acest aspect, poate chiar și o parte din bărbați: eu cu ce mă îmbrac?! 🙂

Making-of-ul a fost … special. O experiență puternică. Filmulețul este foarte frumos dar să știți că nici povestea din spatele camerei nu e mai prejos. E frumos în fața camerei. Poate într-o altă viață …

Mai întâi am filmat la cafeneaua Have a Cigar, unul din punctele fixe de distribuție a ziarului, scena redacției în care noi ne sfătuim și punem țara la cale, adică stabilim conținutul următorului număr al ziarului.

Mai apoi ne-am îndreptat către prăvălia domnului Florescu cafegiul pentru a filma interviul cu dânsul. Domnul Florescu s-a bucurat să ne revadă și noi pe el și mai și! Ne-a făcut câte o cafea specială, cum numai dânsul știe să facă și a stat la povești cu noi, în timp ce membrii echipei de filmare își făceau treaba.

Am mers pe bicicletă! Pentru că atunci când se filmează, oamenii n-au timp și bani să te aștepte pe tine să faci nazuri, m-am urcat pe bicicleta aia fără să mă fi urcat niciodată înainte pe o drăcie din asta. Domnul Iulian Comănescu  a fost foarte amabil să îmi împrumute bicicleta sa, totul făcându-se în numele artei. Mi-am cerut scuze în avans pentru eventualele stricăciuni. Știam eu de ce, cred că am anticipat ce va urma. Evident, am căzut! Acest lucru este clar ilustrat în videoclipul de mai jos. Și eu și bicicleta suntem întregi.

 E foarte frumos pe bicicletă. E mai tare decât pe role chiar. Senzația pe care o simți când prinzi viteză, când simți că chiar controlezi chestia aia pe două roți e de nedescris. Asta o spune cineva care nu suportă nici bicicletele, nici bicicliștii și nici sportul. Sau poate genul acesta de persoană eram eu odată de mult și din lipsă de timp am uitat să fac un update de server. Pentru că bicicleta mi-a plăcut foarte mult, cunosc un biciclist tare fain care conduce o comunitate foarte frumoasă de bicicliști iar cu sportul … sportul mă face să râd. Ar trebui să-l practic mai des.

Filmarea s-a încheiat în centrul Bucureștiului, unde au fost împărțite ziare trecătorilor.

E frumos în fața camerelor de filmat. Sau poate a fost frumos pentru că oamenii de la TVR 2 ne-au făcut să ne simțim așa. Artiști și ei până în măduva oaselor. Calzi. Frumoși.

Interviul și filmulețul cu echipa BDB poate fi urmărit mai jos:

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.