Femeile știu chestii

fier de calcat

Vine o vreme in viața fiecărui cuplu când trebuie sa renunțe la vechile obiecte casnice care crapă pe neașteptate și să își cumpere un fier de călcat.

Aceasta este odiseea fierului de călcat sau de ce femeile n-au nevoie de să cunoască toate bulshit-urile alea tehnice, pentru că oricum se descurcă de minune și fără în marea de oferte tehnice.

Cum alege o femeie un obiect electrocasnic

Intru pe site, la secțiunea cu fiare de călcat, trec rapid de primele două pagini care au prețuri prea mici și caut pagina cu prețuri nici prea-prea, nici foarte-foarte, asta pentru mine personal însemnând undeva în jurul sumei de 250-300 ron. Apoi, aleg dintre cele 10-15 modele, după culoare, pe cel care mi se pare mie mai drăguț și care se asortează desigur, cu restul culorilor din camera unde va sta. El va sta negreșit, într-o cutie sub o masă sau într-un dulap, dar ce contează, asta nu înseamnă că nu trebuie să se asorteze cu restul casei, nu? Îl aleg fără să mă uit la ce face, la ce nu face, la ce putere are, la capacitatea rezervorului și alte tâmpenii. Nu e ca și cum, dacă m-aș fi uitat, aș fi știut ce înseamnă toți acei indicatori! Simplu, după preț și culoare, fierul de călcat câștigător a fost ales iar toată treaba nu a durat mai mult de 10 minute, și asta doar pentru că posesia mouse-ului nu îmi fusese cedată pe deplin, fiind nevoită să dau indicații de genul, click acolo … mai jos … du-te înapoi …

Cum alege un mascul un obiect electrocasnic

Cu o curtoazie un pic suspectă, masculul salvează detaliile fierului de călcat găsit de mine, zâmbește malefic, gen – să lăsăm profesioniștii să își facă treaba – și purcede.

Întâi înroșește forumurile dedicate subiectului, apoi citește blogurile unor oameni care trăiesc din datul cu părerea, întreabă și câțiva prieteni. Într-un final, burdușit de informație, intră pe site-ul online unde continuă tărășenia . Aplică filtre referitoare la producători, puterea aparatului, felul tălpii, dacă e prevăzut sau nu cu anticalcar și auto-curățare, oprire automată și făcut de cartofi prăjiți.

Într-un final, după câteva ore … taaaaanaaaa! Îmi prezintă mândru fierul de călcat care face de toate, ales în mod obiectiv după specificațiile tehnice și nu după criterii prostești cum ar fi culoarea … .

Mă uit la poză, clipesc o dată, de două ori, mă mai uit o dată la poză.

–          Măi omule, asta nu e fierul de călcat pe care ți l-am arătat eu acum două ore?!

Morala

Morala este că femeile știu chestii. Le visează noaptea sau poate un pitic mic și verde le mai șoptește din când în când în ureche, răspunsul corect. Femeile știu chestii dar nu știu să explice și lumii în mod coerent cum au ajuns la concluzia respectivă. Deseori, pentru că nu au o explicație logică, sunt ignorate. Dar ele știu chestii.

Comments

  1. 🙂 ai dreptate, de multe ori „stim” fara sa putem explica in cuvinte. cred ca ar trebui sa ne bazam mai mult pe intuitie. recunosc ca in ultimul timp m-am molipsit de la sotul meu, de la care am preluat research-ul de ore, chiar zile, dar la finalulaacestuia cred sincer ca tot intuitia e cea care ma ajuta sa iau decizia.

    1. Cris, sunt de acord ca trebuie sa ne bazam foarte mult pe intuitie. Renuntam la aceasta metoda fiabila atat de usor doar pentru ca nu avem o explicatie plauzibila. Dar suntem in secolul in care oamenii accepta cu usurinta lucruri „inexplicabile”, ar trebui sa marsam si noi mai mult pe intuitie si sa o facem mainstream. 🙂

      Imi place blogul tau, unele poze sunt chiar de vis!

  2. Multumesc, Luiza. Am inceput recent blogul, ca urmare a unei pareri pe care cred ca o si tu: in loc de psiholog, scriu pe blog! 🙂 E si mai ieftin, nu? 🙂
    Te felicit pentru initiativa de a face cursuri pentru a aduce pasiunii pentru scris o nota de profesionalism. Imi place stilul tau de a scrie, liber, lejer, accesibil tuturor, glumet si usor ironic. Mult succes in continuare!

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.