Experienta Webstock

Azi vorbim despre cat de minunat a fost la Webstock, pentru ca a fost minunat sa vezi cat s-au chinuit oamenii astia pentru niste nobodies sa zic asa (bloggerii incepatori) sa ne transmita putin din experienta lor vasta acumulata in conditii dure, nu ca acum la o vorba si-o prajitura.

Mi-a placut atitudinea profesionista a lui Razvan Pascu; se vedea ca este bun in ceea ce face, ca businessman. A vorbit despre marketingul (blogul) de nisa, despre monetizare, sfaturi foarte utile. Pentru mine a fost un pic prea business-like, deoarece eu nu caut sa imi monetizez blogul, dar foarte, foarte profesionist omul.

M-a impresionat Adrian Ciubotaru deoarece asa obosit cum a fost, a vorbit din suflet. A pus mai mult accent pe partea de pasiune si pe motivatia interioara. Asta a fost foarte inspirational pentru mine. A spus ca “a trai din blogging este o chestie fantastica” si nu se referea la partea materiala. Se referea la toate experiente pe care le ai in legatura cu blogul de cand te pui in fata laptop-ului pentru a scrie si pana la evenimentele la care esti invitat, interactiunea cu oamenii, senzatia pe care ti-o lasa evenimentul si care te inspira sa scrii mai departe, produsele pe care ajungi la un moment dat sa le testezi la evenimente sau in afara lor … totul este o experienta si este mult mai valoroasa decat banii pe care i-ai putea primi pentru blogging de succes.

Aceasta teorie se potriveste mai bine cu blogul meu, care “fiind o extensie a sufletului”, asa cum a spus Chinezu la un moment dat, se potriveste mai bine si cu personalitatea mea.

De asemenea, daca scrii din pasiune, o sa o faci pe termen indelungat si inevitabil o sa devii din ce in ce mai bun in ceea ce faci (valabil pentru absolut orice domeniu). Daca esti bun in domeniul tau, vei putea si monetiza aceasta experienta. Dupa ce devii bun, sansele de monetizare as zice eu ca sunt undeva intre 70 % – 100%. Dar, totul a pornit de la pasiune. Fara ea, nu poti ajunge cu adevarat bun in nimic. Oamenii simt cand pui pasiune; pasiunea se traduce in acele lucruri pe care le faci in plus fara sa te roage sau sa te plateasca cineva, in floricica de la punctul pe “i” sau in ajutorul dezinteresat, in vorba buna adresata cuiva care are nevoie de ea dar care nu are ce sa iti dea inapoi, cel putin nu momentan, nu imediat. Foarte frumoasa prezentarea.

A doua parte a sesiunii a fost foarte mai interactiva, deci mai amuzanta dar si instructiva. Atat din punct de vedere al raspunsurilor invitatilor, cat si a observarii publicului. Eu fiind la prima manifestare a bloggerilor din viata mea si nestiind nimic despre ce fel de oameni sunt, cum se imbraca, ce ii motiveaza, cum se distreaza, a fost interesant sa ii urmaresc punand intrebari si interactionand atat intre ei cat si cu invitatii. Asta iti da o perspectiva relativ exacta despre comunitate. Sa stii in ce te bagi :).

In concluzie, bloggingul este o experienta personala si trebuie sa o traiesti in concordanta cu personalitatea ta, cu cine esti tu ca om.

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.