Dublă țeapă la Embassy – Hanul cu Tei

 

Nu-i neapărat intenția mea de a-mi  promova articolele cu titluri bombastice, dar chiar asta am pățit, am luat țeapă.

Nu este prima dată când merg în acest loc, dar e prima dată când acest restaurant cu mâncare bună de altfel, o comite atât de grav. Servirea nu a fost niciodată punctul lor forte, chelnerițele mișcându-se fabulos de încet dar merita așteptarea, pentru că mâncarea este într-adevăr foarte bună. Yey pentru bucătar!

În seara de marți, 24 septembrie 2013, mă deplasez spre locul cu pricina cu gândul de a lua masa. Ne așezăm și încercăm să comandăm din meniul lor:

 • – oferta specială de tapas,  două porții a câte 3 sortimente de tapas la prețul de 27 ron/porția,
 • – un frappe 12 ron
 • – o apă minerală, 8 lei (cred, nu am reținut prețul apei dar era pe acolo).

O chelneriță, blondă, și la propriu dar mai ales la figurat, încearcă și ea să ne ia comanda. Nu prea reușește. După vreo 10 minute revine să ne anunțe că ea nu poate bate pe casă 5 tapas la ofertă. Îi explicăm 5 minute, că-s 6 tapas, că de două ori câte 3 feluri, înseamnă 6 nu 5. Își cere scuze, zice ca a înțeles dar după față am tras concluzia că tot nedumerită era. Așteptăm în jur de o oră, o oră și un sfert pentru 2 porții de tapas. Da, știam că avem de așteptat pentru mâncare în acest loc, dar parcă de data asta prea au sărit calul. Într-un final vine comanda – cu total alte feluri de tapas decât comandasem și nu 6 feluri și 7. Fine, zic – lasă-le așa, le mâncăm. Ce naiba să faci după o oră de așteptare?

Dacă pentru așteptare și făcutul varză al comenzii nu m-am simțit țepuită, acum vine partea cu țeapa adevărată.

Țeapa nr. 1

La final, nota de plată, 82 ron. Suma pare rezonabilă pe moment și plătim cu o hârtie de 100 ron, cu gând să aștept restul, hotărâtă fiind să nu-i las nici măcar 1 ron din restul de 18 ron pe care trebuia să îi aducă. Vine nota de plată cu restul, surpriză – rest doar o hârtie de 10 ron. Chelnerița, nesimțită și prevăzătoare, și-a croit bacșiș din restul meu! După 1 minut de dezbateri, ajungem la concluzia că hai treacă de la noi 8 lei, ca să nu ne mai țigănim aiurea.

Țeapa nr. 2

Plecăm, discutând despre subiect. Cumva, din schimbul de replici, reiese că ceva e dubios la totalul notei. O scot din geantă să ne lămurim de ce am plătit 82 ron, de fapt 90 ron cu tot cu restul oprit ad-hoc și, altă surpriză.

Who the fuck looks at the check? I know I don’t! But I will from now on!

Vă mai amintiți ce comandasem? În nici un caz Prigat nectar și vin sau alte produse pe care le puteți viziona mai jos.

nota plata embassy

Nota mea de plată trebuia să însumeze 74 ron dacă mi s-ar fi adus nota corectă cu ceea ce consumasem, și nu nota altui client, în  nici un caz 82 ron, ba pardon, 90 ron, cât am fost nevoită să plătesc într-un final.

Așa că double-țeapă for me!

Și mai au tupeul să scrie pe nota de plată “tips is not included”. Ba da, are very much included! Ți se fură direct din rest, ca nu cumva să ajungă clientul să își exercite opțiunea de a lăsa sau nu bacșiș! Nu ne riscăm așa aiurea, pe criza asta!

Unde mai pui că se scrie corect „tip is not included” sau „tips are not included”, nu așa cum au scris ei pe notă.  Pentru unii, astea-s detalii.

Acum nu știu dacă Embassy Hanul cu Tei, un respectabil local din Centrul Vechi de altfel, își povățuiește chelnerițele să facă pe proastele și să fure și la notă și  la rest sau fata asta chiar era foarte proastă. Matematică nu știa, meserie nu știa, să fie amabilă nu știa. Who the fuck a angajat-o pe-asta chelneriță să-mi strice mie seara?

Cert este că scorul stă cam așa:

 • – Embassy Hanul cu Tei/chelnerița furăcioasă la notă și la rest – 1
 • – Client (that would be me, the ONE with the money) – 0

Așa stimabile restaurant, să tot faci comerț!

Un lucru e sigur: te-aș înjura Georgiano de mama focului, dar nici măcar nu-s convinsă că tu m-ai servit, având în vedere că una din stimabilele tale colege a încurcat notele de plată!

PS: în caz că nu v-ați prins, Georgiana este numele chelneriței care apare pe nota de plată. 

Comments

 1. Draga mea, te întorceai frumos la local, îi dădeai 6 tapas peste față și o puneai să-ți dea banii înapoi. Și eu merg în Embassy (îmi place mai mult ce de la Romană) și nu mi s-au întâmplat chestii d-astea, dar confirm faptul că femeile alea-s tute rău.

  1. Da, eu stiu ca tu ai dreptate dar recent m-am inscris mental intr-un program de „anger management” si mi-am propus sa nu ma cert chiar cu toata lumea care imi iese in cale! 🙂
   Adevarul este ca am vrut sa ma introc dar deja platisem nota si m-am gandit ca daca imi zice chenlarita ca asta am comandat, cum puteam eu sa mai dovedesc atunci ca am mancat altceva? Si plus … anger management …

 2. Mircea

  Nemulțumit și eu. Am venit cu alți 12 prieteni să vedem meciul România-Ungaria. Totul ok până când a venit comanda (cam târziu ce-i drept). Am cerut o salată Caesar cu pui. Arăta bine, dar când am gustat dressing-ul .. a fost departe de rețeta originală (aici la Hanul cu tei, dressing-ul e făcut din icre de pește cu maioneză … o mizerie) . După am cerut o pastramă de oaie ce a venit julien și care avea și oarece porc (probabil iese mai bine la costuri). Nu recomand absolut deloc.

 3. HellAwaits

  Timp asteptat airea dupa chelnerul pe care il rugasem in prealabil sa fie pe faza, era o aniversare importanta pt mine, totul trebuia sa fie perfect. Nicidecum, cu toate lasasem de inteles ca serviciile vor fi rasplatite, iar felurile comandate si bauturile au fost printre cele mai substantiale. A trebuit sa sa dau mail pentru desert. 🙂 Evident, la un asa serviciu, plata a fost cu cardul, fara niciun bacis. Prefer sa incerc restul de 300 de carciumi din Bucuresti. De evitat, daca nu vreti sa va faceti de kko fata de invitati cu celebrul „fiti amabil, va rog!”, la care sa nu raspunda nimeni.

  Mancarea, departe de standarte, cu cartofi prajiti reincalziti, etc.

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.