Luiza Daneliuc – contabilitate online

Ce face un contabil in weekend?

Ce credeți că fac contabilii în weekend? Întreb pentru că eu habar n-am ce fac alți contabili în weekend! Câteodată habar nu am ce fac eu în weekend.

Pentru mine weekendul trece atât de repede încât mă depresez încă de vineri din cauză că mă gândesc constant ce repede va trece. Așa că mai mult din jumătate din weekend mi-l petrec încercând să intru în atmosferă. Cealaltă jumătate o umplu cu chestii administrativo-domestice. Evit pe cât pot mail, acte, telefoane și mai ales SAGA (pentru non-contabili, SAGA este programul de conta mirobolant și câteodată salvator de vieți). Seara ne punem la curent cu serialele noastre preferate. Za end of za weekend.

Mi se pare așa … searbăd. De multe ori îmi pun întrebarea obsesivă: this is it? Back to work? Adică trăiesc să muncesc? Mă tot gândesc că ceva nu fac eu bine, deși la time management am pretenția că mă pricep extrem de bine. Dar s-ar putea ca time management-ul de la birou să fie ușor diferit față de time management-ul de acasă din viața privată. Probabil de-aia nu-mi iese. 🙂

Așa că în lipsa experienței în domeniul „ce să faci cu weekend-ul tău” sau și mai bine „ce-ar trebui să facă un contabil cu weekend-ul lui”, eu în weekend am grijă să mă răsfăț. Cu un film bun, cu o companie frumoasă sau din contră, cu multă liniște și neapărat, neapărat cu ceva extrem de bun de mâncare și un munte de lucruri dulci. Nu stiu daca erati la curent, dar contabilii se hranesc cu codul fiscal si ciocolata. Le iei ciocolata si codul fiscal nu mai face nici un sens pentru ei.

Weekend plăcut!

 

Exit mobile version