#dorintedecontabil – voi ce mâncați la birou?

mancare la birou

Voi ce mâncați la birou?

E foarte aiurea după ce ai stat două zile acasă în care ai avut posibilitatea să mănânci regulat, eventual chiar ceva gătit de tine, sănătos și hrănitor, să o iei de la capăt cu săritul peste mese cauzat de programul de la birou.

Eu una mai încerc  să comand mâncare gătită și la birou, dar nu-i așa bună. Și nici să pun casolete de mâncare în fiecare seară pentru a doua zi n-am chef.

Vara trecută, când activitatea la birou era mai scăzută și aveam practic o perioadă foarte relaxată, îmi plăcea să mănânc la terasele din zona clădirii meniurile speciale pentru prânz. Meniurile erau mult mai ieftine decât prețurile de listă ale preparatelor individuale, dar nu făceau deloc rabat la calitate, mâncarea fiind foarte bună și îndestulătoare. Aveam la alegere inclus în meniu cafea sau desert. Să stai în mijlocul zilei la terasă cu o mâncare bună și o cafea după… ce viață!

Dar în această perioadă nici nu se pune problema de asemenea răsfăț. Am ajuns la concluzia că este mai bine, cel puțin pentru mine personal, să mănânc crănțănele, M&M sau alte prostii la birou, decât să nu mănânc nimic. Eram așa încrâncenată într-un timp să nu mănânc nimic nesănătos sau care îngrașă încât aveam zile în care nu mâncam nimic, pentru că nimic nu era sănătos.

Nu mai am eu 49 kg dar măcar nu cad din picioare când mă ridic de pe scaun. Încă visez la perioada aia din viață când o să stau acasă, o să-mi scriu memoriile și o să gătesc la prânz și seara rețete franțuzești sofisticate.

Până atunci … contabilizăm. Eu sper să contabilizez mai multe zile în care mănânc decât cele în care nu o fac. Iar vouă vă doresc spor la muncă, wherever you are. Și nu uitați să mâncați!

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.