Despre 2013 privind spre 2014

do it now

Adevărată vorba aia care zice ca așa cum îți așterni, așa dormi. Ok, poate puțin updatată la vremurile în care trăim, dar adevărată.

Anul trecut undeva în decembrie, între Crăciun și Revelion, am luat o decizie conștientă și anume că 2013 va fi pentru mine un an glamour. Că totul va fi de la excelent în sus: destinațiile de călătorie, restaurantele, filmele, cărțile, cafenelele, experiențele vor fi de la excelentul meu în sus, above and beyond. Și chiar au fost!

Undeva spre sfârșitul anului meu glamurous o curiozitate nu-mi dădea pace. Cum de toate lucrurile astea au fost cu putința chiar și atunci când păreau de neatins? Cum de s-au întamplat toate așa de condensat, unul după altul, toate în 2013 și mai deloc în alți ani? Răspunsul e atât de simplu că-i hilar. Dacă îți propui niște chestii sunt șanse mult mai mari să-ți iasă. Da știu, chestia asta sună a planificare iar eu nu-s adepta planificării, mi se pare o crimă împotriva spontaneintății și a bucuriei de a trăi momentul. Nu mă caracterizează deloc gânditul a cinci pași înainte, poate și pentru că mă plictisesc repede și am tendința de a face multe modificări în funcție de chef și disponibilitate. Dar am constatat că planificarea e bună în linii mari, că n-aș putea să trăiesc fără să cunosc măcar direcția în care mă îndrept și că fără o direcție precisă mă învârt în cerc. E bine să știi cam pe unde vrei să ajungi și să lași drumul pe mâna hazardului.

Așa că în 2014, indiferent unde voi fi și ce voi face, un plan în linii mari dar cu stâlpii de susținere bine definiți va rula in background pentru că așa are mai multe șanse să se împlinească. Sper eu, chiar în 2014.

Iar vouă vă doresc ce-mi doresc și mie. Liniște să vă puteți auzi gândurile, să le puteți conștientiza și mai apoi să vi le puneți în ordine. Pace în suflet să puteți retrăi toate momentele prin care în 2013 ați trecut ca rața prin apă, pe fast forward. Eu am niște restanțe din anii precedenți, lucruri care mi s-au întamplat dar pe care nu le-am trăit, nu le-am aprofundat, n-am avut timp să râd sau să plâng pentru ele, n-am avut timp nici măcar să le conștientizez ca mai apoi să le las în trecut. Din 2013 nu prea am, pentru că mi-am propus și zic că mi-a ieșit, să trăiesc there and then, în locația și momentul prezent în care mă aflam.

Vă mai doresc să petreceți mai mult timp cu cei dragi dar și cu voi. Uitându-vă pe pereți, citind o carte, stând pe o bancă în parc, luând masa singuri într-un restaurant. Par lucruri simple. Încercați-le întâi și apoi stăm de vorbă.

Vă doresc și curajul să vă conștientizați visele și să nu le închideți în cutii pe care scrie „nu se poate”, „poate la anul” sau „cand voi iesi la pensie”. Să nu pierdeți pe vreau în mormanul de trebuie. Să fiți mai calzi, mai buni, mai indiferenți la micile frecușuri ale vieții de zi cu zi și mai atenți la imaginea de ansamblu.

Sărbători Fericite!

Comments

  1. Frumoase planuri! Îţi urez să ţi se împlinească, inclusiv restanţele!

Share your opinion with us:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.