De ce sa va depuneti declaratia unica online si nu la ghiseu + Ghid ANAF depunere declaratie unica 2019 online

Stim ca in anul 2019, datorita faptului ca sistemul SPV mai mult nu functioneaza decat exista, in nemarginita lui marinimie, statul s-a gandit sa nu ne mai chinuie si sa ne lase sa depunem anul acesta declaratii si la ghiseu, pe suport hartie.

Cu toate acestea ANAF insista in continuare ca e mai bine sa va depuneti declaratiile online, prin SPV. Va da aici si o serie de motive pentru care ar trebui sa faceti asta, pe care le puteti citi descarcand acest document:

Ceea ce nu va spune ANAF, cu toate ca impactul ar fi unul mult mai mare, si ar convinge mult mai multi oameni sa isi depuna declaratiile online, este urmatorul fapt: degeaba le depuneti la ghiseu. Ele vor ramane aruncate intr-un colt, o perioada pe biroul unei inspectoare, iar apoi cand se vor strange prea multe, undeva intr-un sac de rafie aruncat pe holurile institutiei.

Acele declaratii nu vor fi introduse in sistem, cel putin nu prea curand. Asa au patit o groaza de oameni care in 2018 au depus declaratia la ghiseu, iar in 2019 si-au facut SPV si au incercat sa depuna declaratia 2018/2019 online. Nu au putut, deoarece trebuiau sa regularizeze niste sume pe 2018, dintr-o declaratie care nu aparea in sistem. Asa ca singura solutie pentru ei a fost sa se duca la ghiseu si sa insiste ca in fata lor declaratia pe suport hartie sa fie procesata.

Ca sa nu va aflati intr-o situatie similara, si avand in vedere ca oricum veti face mai multe drumuri inutile la ANAF, cred ca cel mai productiv ar fi sa faceti acele drumuri pentru a va lua parola pentru SPV si daca tot pierdeti niste timp, pierdeti-l invatand cum sa va depuneti online declaratia. Pe termen lung, este cel mai logic lucru pe care il puteti face.

Mai jos un tutorial (cu poze) care va invata cum sa va inregistrati in SPV.

Sper ca informatiile sa va ajute si nu uitati ca termenul de depunere a declaratiei unice (cel putin in acest moment) pentru regularizarea anului 2018 este 31.07.2019. Si nu asteptati pana in ultimul moment! Cozile sunt deja interminabile iar serverul ANAF deja de-abia functioneaza, va imaginati cum o sa fie in acele ultime zile.

Pentru o oferta pentru intocmirea declaratiei unice + ajutor depunere (daca aveti user-ul si parola de logare in SPV, fara acela nu va pot ajuta dar va pot explica cum se obtine) va rog trimiteti un mail la luiza.radu@smartadvisors.ro .

Add A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.