Voi ați dăruit, acum este rândul meu!

cadouConcursul Danone – Dăruiește o bucurie s-a încheiat. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au răspuns chemării de a inspira, acum în pragul Sărbătorilor de Crăciun, și alți oameni în a face un lucru bun pentru altcineva, prin povestirea unei împrejurări în care voi ați făcut o faptă bună fără să așteptați ceva în schimb.

Am fost impresionată de fiecare poveste și cuvânt în parte, motiv pentru care nu am vrut să las acele întâmplări să treacă fără să fie nominalizate fiecare în parte, chiar dacă nu poate exista decât un singur câștigător. Pentru mine, fiecare din voi sunteți câștigători și dacă ar fi fost iaurtul meu v-aș fi dat tuturor câte un premiu. De fapt, chiar m-am decis să dau cadou iaurtul meu mai departe către un al doilea câștigător. Așa că da, vor fi 2 (doi) câștigători ai acestui concurs!

M-am gândit și la faptul că statistic vorbind, mai mulți oameni vor citi acest post decât comentariile unei postări-concurs. De asemenea, am vrut să transmit și eu la rândul meu, un gând bun și o mulțumire personalizată fiecărui participant.

Așadar:

Ioana G. – povestește despre faptele mamei ei care profesoara fiind, ajută copii defavorizați nu numai prin faptul că le obține diverse avantaje monetizable ci prin faptul că îi ascultă. Iar asta câteodată este un lucru pe care chiar și copiii care au bani l-ar considera un cadou! 🙂

Șalapa Alexandra – în cadrul unei acțiuni realizate la liceul ei, a donat și ea pentru un bătrân dintr-un sat învecinat căruia i-a murit nevasta și care nu mai poate să muncească și să se întrețină, fiind acum pe cont propriu. I-a dus alimente, bani și câteva haine. Alexandra, povestea ta mi s-a părut specială pentru că în primul rând ești tânărâ, ești elevă și totuși te preocupă soarta altora. Asta-i un lucru de încurajat, voluntariatul în rândul tinerilor. În al doilea rând m-a impresionat că i le-ai dus tu. Adică te-ai implicat până la capăt iar asta-i un lucru greu (psihic greu). Ai dreptate când spui că uneori uităm cât de norocoși suntem. Sper ca tu, atât cât poți,  să inspiri și mai departe pe alții. Dar cel mai important lucru pe care îl sper este ca pe măsură ce crești să nu uiți ce diferență ai făcut în viața unui om cu un gest atât de simplu!

Erdic Rodica – a cumpărat într-un magazin unei femei cu un copil, laptele praf pe care nu si-l permitea. Am zis de multe ori faptul că mulți avem intenția să facem o faptă bună dar la fața locului nu toată lumea se implică. Nu pentru că nu ar vrea, ci  … de rușine! Că ce-o zice femeia? Dacă mă refuză? Dacă mă înjură? Nu, nu sunt absurdități, ci motive reale. Motive care trebuiesc recunoscute, discutate și „vindecate”. Discutate cu cei care nu simt așa sau simt și trec peste. De exemplu cum ai făcut tu Rodica! 🙂

Apostol Viorica – a ajutat cu donații constând în haine și alte lucruri folositoare, pe locuitorii din Delta Dunării. Viorica, îți înțeleg exact sentimentul de mulțumire despre care vorbești și acesta este și motivul pentru care fac aceste concursuri.

Maria Grigore – care gătește săptămânal pentru câțiva copii care sunt departe de casă și de părinți pentru ca aceștia să aibă o mâncare caldă. Maria, îndrumarea și grija pe care o oferi tu acestor copii este foarte importantă pentru dezvoltarea lor. Te felicit!

Bianka Vintila – care a ajutat un bătrân în piață care nu avea destui bani să cumpere câteva legume în valoare de 2,80 ron. Bianca, vreau să îți spun că mesajul tău m-a impresionat prin faptul că suma despre care vorbim 2,80 ron este infimă pentru atâția dintre noi și totuși câți ne oprim să dăm chiar și 1 leu cuiva din fața noastră la coadă la magazin, la farmacie atunci când are nevoie? Puțini! Foarte impresionant gestul tău pentru că arată exact faptul acesta: cu ceva ce înseamnă puțin pentru tine poți face o mare diferență pentru altcineva!

Ungvari Timea – își ajută finuța în vârstă de 3 ani, bolnavă de diabet cu bani pentru tratament și mâncare. Timea, este foarte greu să ai pe cineva bolnav în familie și să îți asumi așa o responsabilitate. Îți doresc să ai multă putere și răbdare!

Akssy – Toți avem nevoie de validare, chiar dacă recunoaștem acest lucru sau nu. Validarea nu este un lucru rău în sine, așa consider eu, ci doar ceea ce facem pentru a o obține, poate deveni urât. Mă bucur că îți place iaurtul! Ai ales să achiți nota de plată a unui necunoscut la drive-in, un gest foarte rar în zilele noastre. Nu atât banii dați reprezintă un gest rar cât implicarea în problema altuia. Asta ne lipsește nouă ca națiune, o conștiință dincolo de sine.

Oana – Nici ea nu este de acord cu vorbitul despre lucrurile bune pe care le face. Ea dăruieste in prima zi de Craciun a fiecarui an unor fetite nevoiase jucarii, dulciuri si rechizite. Oana, tu întruchipezi cu adevărat spiritul lui Moș Crăciun pentru acea familie! Și mie mi-ar plăcea să fii un exemplu pentru cât mai mulți!

Elena Stan  – este mai vehementă cu trâmbițatul faptelor bune. Ce pot să îți spun Elena că în opinia mea este o diferență între a te lăuda nefondat și non-stop (o acțiune de blamat într-adevăr) și între a spune o (una) faptă bună și altora pentru a le arăta că se poate. 🙂

Ștefan Cimpeanu – a ajutat un om beat căzut într-un șanț să ajungă acasă. Ștefan te felicit pentru curaj! Parte din motivul pentru care “nu ne băgăm” este că ne e frică de faptul că acel om urmărește de fapt să ne facă rău.

Emil Calinescu – Îți mulțumesc pentru aprecieri, ca de obicei, ești un galant! Eu ție vreau să-ți spun că știi că te apreciez în viața de zi cu zi pentru cinismul și detașarea cu care vezi lucrurile dar într-un concurs unde îndemni oamenii să povestească o faptă bună, nu poți pleca de la premisa că vor minți. Dacă tu n-ai încredere în “umanitate”, ce pretenții poți avea de la participanți și cititori?

George-Alexandru – “Nu sunt bogat,dar din puținul meu, dau cat se poate” – frumos 🙂

Catalina – nu pot sumariza în câteva cuvinte povestea ta, este foarte impresionantă și i-ar știrbi din importanță. Ceea ce trebuie să reținem noi din povestea ta este – “inainte de a afirma ca donati o avere atunci cand va ,,rupeti” 10 lei din portofel pentru un scop nobil, ganditi-va ca el ii hraneste si pe altii cu doar 10 lei….Dar mai ales luati in considerare ca povestea sa poate fi a mea, a ta, a voastra, a tuturor pentru ca viitorul se afla mereu sub semnul incertitudinii”.

Ana-Maria – îți multumesc că poți vedea partea bună din concursul acesta. La urma urmei poate fi văzut ca doar un alt concurs cu premii, unde scopul principal este ca sponsorul să își promoveze produsele. Dar dincolo de asta, sau mai bine zis, în timp ce se întamplă ȘI asta ne putem concentra simultan și pe alt interes, acela de a inspira oamenii în a face fapte bune.

M-a impresionat mesajul tău despre faptul că Nimic nu este intamplator. Important este sa nu ne intoarcem privirea …”. M-a impresionat faptul că ai spus că vrei să îți crești copilul în spiritul dăruirii. M-a impresionat povestea cu bătrâneii și cu mielul de Paște. M-a impresionat citatul “Cine salveaza o viata, salveaza omenirea toata”. M-ai impresionat tu. :).

Diana Sirghi – Povestea spusă de tine m-a impresionat si nu avea cum să o facă decât dacă puteam să vizualizez (măcar în parte) ce-ai încercat tu să transmiți. O poveste puternică, pe care aș dori să o pun ca guest-post pe blogul meu, într-o postare separată, dacă îmi dai voie. Îmi place foarte mult cum ai scris-o. Și mai vreau să îți spun că și eu am făcut greșeala asta și încă o mai fac, să judec după aparențe. Adevărul este că nu poți să știi niciodată cum a fost viața omului pe al cărui blog scrii, înainte să aibă blog.

Mihaela L – Am și eu nenumărate exemple ca al tău. Și eu mă simt așa cum te simți tu în 99% din timp. De aceea, tocmai de aceea încerc să fac lucruri, printre care și acest concurs ca să mă conving pe mine și pe alții că se poate. Nu-i ușor să crezi fără dovezi palpabile că se poate. Iar dovezile nu o să pice din cer. Atunci hai să le creăm.

Muzica Magdalena – Ajută cu haine și mâncare un coleg de clasă al fiului ei cărui i-au murit părinții și care a făcut o depresie puternică din acest caz. O depresie este un lucru foarte serios dar majoritatea oamenilor nu avem încă mentalitatea să înțelegem că este o afecțiune serioasă și nu un moft. Este și foarte riscant să ai de-aface cu oameni instabili psihic pentru că sunt foarte imprevizibili. Este greu chiar dacă nu pare, asta vroiam să spun!

Tiberiu Matei – A ajutat pe cineva pe autostradă pentru că i s-a stricat mașina. Atât de simplu și atât de frumos. 🙂

Aluculesei Brindusa – Ajută animalele (pisici și câini) de pe stradă cu mâncare și pe care le duce și în centre de îngrijire specializate. De asemenea își ajută fratele găzduindu-l, pentru că trece prin niște momente dificile. Brândușa, este important faptul că duci animalele în centre de plasament și nu le hrănești doar pe stradă, unde se pot înmulți și crea și alte probleme. Iar să fii alături de familie este un lucru admirabil.

Balan Adrian – A salvat de la moarte sigură un pisic. Adrian, pisicul acela a avut mare noroc cu tine că l-ai dus la timp la doctor și i-ai depistat la timp boala! 🙂

Mihai Florin – A ajutat cu bani niște prieteni. Mare curaj ai avut să împrumuți bani și mare prieteni ai că ți i-au dat și înapoi!

Costache Marina Alina – A ajutat un prieten de pe FB cu un referat care l-a salvat de la o restanță. Frumos gestul făcut față de un străin. Poate așa mai ștergem din impersonalul și efemerul relațiilor de pe FB.

Lazar Liliana – A dăruit realizările pe o zi unei colege. Mi se pare un gest admirabil!

Ciobanu Veronica – Este bine că tu deja faci parte din cei care ajută ori de câte ori poate. Sper să inspirăm mai mulți oameni să facă la fel.

Micsa Adriana – A salvat de la moarte niște vrăbiuțe. Pe lângă implicarea ta față de animale este de lăudat faptul că te-ai oprit să observi ce se întamplă în jurul tău. Oamenii nu prea mai fac asta.

Mathe Karoly – Deși nu se înțelege foarte bine mesajul, esențialul s-a transmis: sa avem grija ce avem,sa pastram curatenia, natura, padurea, apa”. Mulțumesc mult pentru mesajul acesta! 🙂

Emilia Dinu– A adoptat o pisicuță și a ajutat la plasarea altor două. Să fim buni cu animalele, frumoasă lecție!

Oana Moja – E greu să identifici simptomele unei depresii cu tentative de suicid. E greu și îți trebuie mult curaj să-i spui unei prietene că merge în direcția greșită și că are nevoie de ajutor. Îți trebuie multă experiență în domeniu și mult tact cu persoana aceea fragilă. Și trebuie să fii tu însuți foarte stabil ca să susții pe cineva instabil. Este foarte special ce ai făcut tu pentru prietena ta.

Ionescu Aneta – Ajută bătrânii din fața magazinelor cu câte un bănuț pentru mâncare și pâine. Deși nu sunt pro dat bani pe stradă străinilor, cred că în ceea ce privește bătrânii cumva este un risc scăzut în a se duce să-i bea, să-i fumeze sau să se drogheze cu banii aceia. Așa că nu pot să spun decât … felicitări pentru inițiativă!

Pasere Rodica Mihaela – Este lăudabil faptul că te implici în acțiuni caritabile de genul celor de la ShoeBox. Este o modalitate mai simplă pentru cei ce vor să doneze dar nu doresc să se implice foarte direct și activ, ceea ce nu este de blamat. O faptă bună e o faptă bună în final. E și o modalitate bună de a face oameni cu posibilități să doneze fără să își afecteze confortul vieții lor cotidiene. De aceea nu sunt total împotriva ONG-urilor (deși multe rele se pot face cu un ONG bun…), ei aduc un plus de valoare organizațional, o putere financiară mult mai mare decât a unui singur om. Sunt necesare.

Iar câștigătorii (aleși  într-un mod total subiectiv de către mine personal) sunt: Ana – Maria și Șalapa Alexandra.

Vă mulțumesc încă o dată pentru participare, mi-ați făcut un cadou frumos de Crăciun cu aceste mesaje!

Câștigătorii vor fi contactați de către mine pe email chiar azi pentru detalii.

Danone Ecosysteme

Comments

  1. Catalina

    Felicitari castigatoarelor! Sa consumati cu placere iaurtelele, iar dvs, organizatoarei, felicitari pentru initiativa acestui concurs dar si pentru premiile, pentru ca de acum sunt doua, pe care le oferiti! Sa speram ca aceste povesti vor constitui sursa de inspiratie pentru alti oameni!

  2. Johnf447

    An interesting dialogue is value comment. I feel that it is best to write extra on this subject, it won’t be a taboo subject but generally persons are not sufficient to speak on such topics. To the next. Cheers eddfeabkaddg

Add A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.