Luiza Daneliuc – contabilitate online

Cu ce informatii am ramas de la NetCamp 2012

Daca ar fi sa sumarizez, pentru mine NetCamp a fost despre :

Puterea Antreprenoriatului Online

Din acest panel am retinut ca exista „the magic recipe” pentru a fi un antreprenor de succes in online si ea contine trei elemente :

S-a vorbit foarte mult despre aplicatii mobile, aplicatiile de succes fiind acelea care simplifica viata utilizatorilor fiind in acelasi timp relevante pentru consumatori.

Am fost foarte incantata sa descopar ca aplicatia despre care s-a discutat cel mai mult a fost Star Taxi, o aplicatie despre care aflasem inca de acum 2 zile de pe site-ului lui Ariel. Mi se pare geniala aceasta aplicatie deoarece ofera controlul asupra experientei. Stii cum arata soferul, stii unde este soferul si in cat timp va ajunge la tine, stii cand a ajuns deoarece iti da un mesaj sa te anunte, poti sa ii dai un calificativ si parerea ta conteaza, este vazuta de toti ceilalti utilizatori ai aplicatiei,  poti sa iti salvezi soferii preferati, poti sa iti alegi soferul cu care sa mergi daca mai multi soferi vor sa iti preia comanda. Pentru un control freak asa ca mine, aplicatia asta e geniala :).

Kaspersky a reusit sa imi atraga atentia prin noul mod in care au ales sa isi comunice mesajul catre utilizatori si anume, au decis sa nu mai comunice in termeni atat de tehnici. I can relate to that! Asa ca noua lor reclama, care comunica emotional cu clientii si care are ca mesaj „Daca pierd ceva de aici, pierd o parte din mine” aproape ca m-a convins pana si pe mine sa le cumpar o licenta. Am tot spus eu ca emotiile sunt un lucru bun!

Noile oportunitati ale Internetului

Din al doilea panel, am retinut conceptul de crowdfunding si faptul ca ne-a fost explicat pe larg de Manafu ceea ce mi s-a parut super dragut. Poate ca jumatate din sala stia ce inseamna, dar jumatate sigur nu stia si faptul ca el a considerat de cuviinta sa explice ca sa inteleaga toata lumea, mi se pare un lucru de apreciat. Imi place tare mult cand invat ceva nou, cand raman cu ceva palpabil de la o conferinta.

Cat despre conceptul de crowdfunding, mi se pare unul foarte interesant si de aplicat. Ma tot gandesc cum sa il aplic pentru a dezvolta unul din proiectele mele.

O idee buna de integrat in orice mail sau prezentare si cu care merita sa inchei orice conversatie este : Let’s talk about it!

Fraza asta lasa loc de negociere. In loc sa trantesti in fata unui posibil client sau partener de afaceri un NU taios, mai bine ii spui „Let’s talk about it!”.

Lucruri dragute de la NetCamp :

Dupa pranz, am participat la sesiunea Start-up Now! ce s-a desfasurat sub forma unui workshop practic de creare a propriei noastre aplicatii mobile, asta incluzand idee, design si specificatii tehnice (adica ce sa faca aplicatia respectiva).

Am facut echipa cu Mircea Serbanescu  si cu Daniel Botea  si zic eu ca ne-a iesit ceva frumos.

O ultima idee retinuta pe final de zi, pe care am de gand sa o pun si in practica este urmatoarea:

Sa ai un blog cu trafic nu este suficient, iti trebuie un business tranzactional pe care eventual sa il promovezi prin intermediul lui.

Exit mobile version